Dierenambulance Den Haag zoekt dertig nieuwe vrijwilligers

11 February 2024, 16:02 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De inschrijving is geopend. De Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage is op zoek naar dertig nieuwe vrijwilligers voor op de ambulance en in de meldkamer. Dit is nodig om de verwachte drukte in zomermaanden aan te kunnen.

Inmiddels is het een jaarlijkse terugkerend fenomeen: de vrijwilligerswerving van Dierenambulance Den Haag, zegt vrijwilligerscoördinator Huib den Heijer. "In totaal hebben we op dit moment bijna 200 vrijwilligers. We hebben ieder jaar minder nieuwe mensen nodig. Twee jaar geleden hadden we vijftig nieuwe vrijwilligers nodig, vorig jaar veertig en dit jaar zouden we de zomerdrukte aan moeten kunnen met dertig nieuwe vrijwilligers. Er blijven dus steeds meer mensen voor langere tijd aan ons verbonden. Dat is heel fijn."

Dierenambulance Den Haag biedt zeven dagen per week, 24 uur per dag, hulp aan dieren in nood. "In de drukke zomermaanden hebben we dagelijks veel meer vrijwilligers nodig dan in de rustige wintermaanden. Zowel in de meldkamer als op de ambulance. We hopen op korte termijn nieuwe vrijwilligers te verwelkomen, want dit is een goed moment om hen in te werken. Ook start onze interne opleiding volgende maand."