140 sociale huurwoningen op het Maanplein in Den Haag

27 July 2021, 14:02 uur
Den Haag & Regio
mainImage

140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 m2 commerciële ruimte. Dat is appartementencomplex 'Elara'; een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD, Staedion neemt de woningen en commerciële plint in exploitatie.


Elara wordt ontwikkeld op Het Maanplein; de nieuwe, dynamische stadswijk in de Binckhorst. Deze bruisende locatie ontwikkelt zich de laatste jaren van bedrijventerrein tot een volledig nieuwe hotspot vol inspirerende kantoren, stijlvolle woningen en goede voorzieningen in een fraai aangelegd landschap.

Het woongebouw van Elara wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt daarmee de entree van de Binckhorst. De woningen bestaan uit ruime driekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook is er in de plint volop ruimte (circa 135 m2) voor commerciële voorzieningen en wordt er een openbare parkeergarage gerealiseerd met 121 parkeerplaatsen.

Wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling): “De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk-gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de bouw van de sociale huurwoningen in Elara wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de Binckhorst en het aanbod van betaalbare woningen in Den Haag.’’

Bestuursvoorzitter Staedion Gijsbert van Herk is enthousiast: “Deze 140 woningen zijn -samen met onze nieuwbouw aan de Pegasusstraat- de eerste sociale huurwoningen van een woningcorporatie in de Binckhorst. Met de woningen aan het Maanplein voorzien we in de vraag naar ruime betaalbare woningen (67 m2) waar veel behoefte aan is. Met de 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat erbij leveren we in totaal 440 betaalbare huurwoningen in deze wijk. We hopen nog veel meer sociale huurwoningen te mogen bouwen in de Binckhorst.”