Voorburgs Dagblad | Ruimte om weer te genieten
mainImage

Ruimte om weer te genieten

2 juli 2021, 20:21 uur
Columns

Was het voor u en jou afgelopen dagen ook weer even wennen? Niet overal meer het mondkapje nodig. Langer genieten van een gezellig etentje op het terras. Of fijn een feest kunnen bijwonen, een bezoek aan het museum. De versoepelingen voelde bij velen als een verademing. Eindelijk weer activiteiten kunnen doen waar al zolang naar werd verlangd. Voor horecaondernemers meer mogelijkheden om gasten te ontvangen. De cultuursector die verder open ging en we samen kunnen genieten van een optreden of een prachtige tentoonstelling. Al deze versoepelingen geven u, jou en mij de ruimte.

We hebben het vaak zien staan op de borden: geef elkaar de ruimte. Door ons daaraan te houden, zijn we zover gekomen. Daardoor is er andere ruimte ontstaan. Ruimte om weer te genieten. Maar laten we alsjeblieft alert blijven en er verantwoordelijk mee omgaan, zodat we die verkregen ruimte niet verspelen. Het blijft daarom spannend.

Tegelijkertijd mogen we ook ontspannen. Kijken we positief vooruit en hopen we op een mooie zomerperiode. De komende weken beginnen velen met de voorbereidingen op de vakantie. Wordt er op de scholen een ongewoon en gedenkwaardig schooljaar afgesloten. Zien de mensen in de zorg, onze politiemensen en hulpverleners die allemaal het afgelopen jaar hard hebben gewerkt, uit naar een moment van rust en ruimte om op adem komen. Het is iedereen zo gegund: een mooie periode van ontspannen genieten, een prachtige zomer!

Klaas Tigelaar

Burgemeester