Opgeruimd het nieuwe jaar in.....(!)

31 December 2019, 15:58 uur
Columns
mainImage

Wist je dat Amerikanen dagelijks 9 miljoen uur zoeken naar spullen die niet op een logische plek liggen? Als ik een afspraak heb voor een intakegesprek geef ik altijd aan dat mensen niet moeten gaan opruimen voordat ik kom. Zo kan ik namelijk goed zien wat de gewoontes zijn van mensen en wat een logische vast plek is voor hun spullen. 

Zo kwam ik bij een mevrouw thuis waar in haar slaapkamer overal schoenen op de grond lagen. Bij het doorvragen vertelde ze mij dat als ze thuiskwam ze direct naar haar slaapkamer ging om haar trainingspak aan te trekken. Haar schoenenrek stond beneden bij de kapstok, dus kon ze haar schoenen nergens in haar slaapkamer opruimen. We hebben tijdens het opruimen een schoenrek boven in de slaapkamer gezet zodat ze deze bij het omkleden boven kon opbergen. 

Bij een andere relatie lagen op de bank en rondom de bank allemaal boeken. Hij las graag ‘s avonds na het eten een boek. Zijn boekenkast stond boven in een kamer dus na het lezen kon hij zijn boek nergens kwijt. Door simpel naast zijn bank een boekenkast te zetten was het probleem van de slingerende boeken opgelost. 

Dus als je gaat opruimen, is het belangrijk dat je de spullen voor jou of voor je gezin op een logische vaste plek neerlegt. Zo verspil je geen tijd meer aan zoeken. 

Helaas lukt het niet altijd iets een logische vaste plek te geven. Denk bijvoorbeeld aan de portomenee van een man. Mannen hebben geen handtas waar ze deze in kunnen doen. Bij mijn man zit deze in de kleren die hij heeft aangehad of deze ligt in de auto of slingert ergens door het huis. Omdat we al vele uren hebben gezocht naar de portemonnee van mijn man, hebben we een zendertje in zijn portemonnee gedaan. Wanneer deze kwijt is kan hij via een app op zijn telefoon het zendertje laten afgaan. We hebben zelf een zendertje van Tile gekocht maar deze zijn er in veel verschillende soorten en maten. We zijn er erg blij mee en het scheelt ons veel zoekuren. 

Saskia Caminada is 'Opruimcoach' en belicht voor de lezers van Voorburgs Dagblad haar belevenissen. 

www.caminada-opruimcoach.nl