Voorburgs Dagblad | Kleine doelen stellen

Kleine doelen stellen

mainImage

Ik werk inmiddels 23 jaar met veel plezier en enthousiasme in de sportsector. Alleen een ingelaste sabbatical van 2½ jaar na het krijgen van mijn derde kind heeft mij er even uitgehaald, maar daarna ben ik meteen met vol enthousiasme weer begonnen. Het is een sector die nooit verveelt. Wat is er nu mooier dan mensen te stimuleren actief met hun gezondheid bezig te zijn en daar zelf ook echt gelukkig van te worden? Mijn doel is om iedereen in beweging te krijgen!

Mijn ervaring is dat de meeste mensen weten dat ze regelmatig moeten bewegen om zich fit en energiek te voelen. Maar de wensen die mensen hebben, kunnen tegelijkertijd de grootste bezwaren zijn om niet naar de sportschool te gaan. Een veelvoorkomend voorbeeld is dat iemand gewicht wil verliezen, maar wel eerst wil afvallen vóórdat hij start bij een sportschool. De hapering komt meestal voort uit onzekerheid. Zonde en helemaal niet nodig!

Ik en mijn team bij Westvliet Family Sports & Health Club zijn ons terdege bewust van de onderhuidse emoties die meespelen in het maken van beslissingen in wel of niet starten bij een sportschool. Juist daarom krijgt iedereen bij ons een persoonlijke coach en bieden wij een uitgebreid begeleidingstraject dat in het lidmaatschap is inbegrepen. Op die manier kunnen wij samen met onze leden kleine doelen stellen die haalbaar zijn. Die kleine doelen leiden tot het grotere doel dat meestal iets meer tijd nodig heeft. Omdat wij mensen onze wensen graag ‘meteen’ ingewilligd zien worden, kan een groter gesteld doel zonder tussenstappen demotiveren. Simpelweg, de motivatie valt weg omdat het grotere doel niet meteen in de eerste periode gerealiseerd wordt. De oplossing is eenvoudig: leer kleinere doelen te stellen.

En hiermee ben ik weer bij mijn goede voornemen beland.

Zoals ik eerder heb geschreven, wil ik 3 tot 4 kilo afvallen. Dat is dus mijn grotere doel. Ik had beloofd terug te komen op de vraag waarom ik nu in 1 maand ‘slechts’ 1 kilo ben afgevallen en daar toch heel blij mee ben. Ik stel mijzelf namelijk kleinere doelen die ik ‘vier’ als ik ze haal. Ik heb de hele maand januari alcohol uit mijn dieet gehaald, maar verder nog niets aangepast aan mijn beweeg- en voedingspatroon. Als die ene kilo al mogelijk is door een kleine aanpassing die ik moeiteloos heb kunnen doen, wat zal er dan gebeuren als ik een volgende kleine aanpassing doe?

Met andere sport- en gezondheidsdoelstellingen is het niet anders. Leer kleine doelen te stellen die haalbaar zijn, zodat je elke keer dat je het kleine doel behaalt, blij kunt zijn. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan en te blijven sporten. Bij Westvliet betekent dit dat jouw persoonlijke coach jou begeleidt in het stellen van kleinere doelen, zodat je vol zelfvertrouwen en gemotiveerd lange tijd bij ons blijft sporten.

En dan is dat grote doel gewoon binnen handbereik! Volgende week is het tijd voor mijn volgende ‘kleine’.

Ambani de Haan is General manager van Westvliet Family Sports & Health Club

www.westvliet.nl

Onderneem nu actie!

Heb jij een bepaald sport- of gezondheidsdoel en wil jij graag goed begeleid worden door sportspecialisten? Kom langs bij Westvliet Family Sports & Health Club en laat je informeren naar alle mogelijkheden die wij bieden om jou een fitter en gezonder 2020 te geven!

Word lid en sport tot maart 2020 gratis!