Interessante MKB-bijeenkomst

16 January 2020, 11:49 uur
Columns
mainImage

Ik heb gisteren een hele interessante en leuke avond gehad samen met Bart Bakker van Voorburgs Dagblad bij de MKB nieuwjaarsbijeenkomst 'Klaar voor de start 2020'. Als startende ondernemer maakte ik graag van de uitnodiging gebruik om op deze wijze eens te netwerken en zakelijke relaties te ontmoeten. 

We werden welkom geheten door Barbara Koppe, Vivian en Kimberly de Jong van Wondernemers. Zij hadden ook de workshops georganiseerd. Wat ze wat mij betreft erg goed hadden gedaan. De eerste workshop waar ik ben geweest was van de Rabobank. Daar ben ik volledig op de hoogte gebracht over de financieringsmogelijkheden van de toekomst, erg interessant en nuttig om te weten.

Daarna de workshop van Luke Koppe. Ik was gelijk onder de indruk van zijn (PowerPoint) presentatie. Hier stond het niet vol met woorden maar met afbeeldingen en een paar pakkende teksten. Ik was op deze manier niet afgeleid door lange teksten waardoor ik aan het luisteren was naar hem. Luc vertelde leuke en boeiende over hoe het bedrijfsleven nog veel kan leren van (on)kundige jongeren.  

Tijdens de netwerkborrel heb ik aan meerdere mensen kunnen uitleggen wat ik precies doe als opruimcoach en tips kunnen geven. Ik merkte dat veel mensen daar toch nog niet bekend mee zijn en dan zijn dit soort gelegenheden voor mij erg belangrijk, nuttig en leerzaam. Toen ik thuiskwam vroeg mijn dochter van 5 (die al lang had moeten slapen) “ging het goed mama op je werk?” Ja heel goed, ik heb zelf even kort met de wethouder gesproken. “Oh dan word je misschien wel beroemd later”. Nou wie weet, maar nu lekker slapen..... 

Saskia Caminda is van beroep 'Opruimcoach'. 

Kijk ook eens op haar website