mainImage

Het roer ging om….

19 oktober 2021, 08:52 uur
Columns

Even voorstellen: mijn naam is Desirée Marsman. Ik ben voedingsdeskundige of zoals sommige mijn noemen, culinair diëtist.  Mijn verhaal begint in Afrika, in de woestijn van Botswana. Ik keek uit over een uitgestrekte savanne met fantastische dieren en ik voelde me volmaakt gelukkig. Eenmaal thuis en aan het werk was mijn energie en zaligmakend gevoel alweer snel weg.

Hoewel ik een goede baan had en er zodoende niets te klagen viel, zat ik niet lekker in mijn lijf. Weinig energie, te zwaar en letterlijk niet goed in mijn vel. Het roer moest om en ging om. Ik ben me gaan verdiepen in voeding en na mijn allereerste opleiding ging ik steeds meer dingen in mijn eigen eetpatroon veranderen. En, je raadt het al, ik ging mij steeds beter voelen….

Nu, 11 jaar later, voel ik me nog steeds erg goed. Vol energie ben ik bezig met het coachen van mensen en bedrijven: ik geef workshops en lezingen over voeding, zie hiervoor www.vitaliteitsbrouwerij.nl

Daarnaast word ik regelmatig geïnterviewd door de landelijke media. Alles draagt bij aan mijn missie: mensen inspireren mensen gezondere voedingskeuzes te maken. Ook daarom vind ik het mooi om columnist te zijn voor Voorburgs- en Rijswijks Dagblad.

Vaak wordt aan mij gevraagd of ik niets ongezonds eet of wordt er automatisch aangenomen dat ik geen koekje bij de koffie drink. Nou dat doe ik wel hoor. Bij mij thuis hebben we elke vrijdag een P-dag. Mijn dochters van 6 en 7 mogen kiezen wat we gaan eten. Meestal wordt het de P van patat en anders wel pannenkoeken. En daar geniet ik heel erg van.

Wist je dat het voor je lijf beter is om een patatje mét te eten, dan alleen patat? Waarom dit is, komt in mijn eerstvolgende column aan de orde.

Ik kijk er naar uit elke maand een column te schrijven voor jullie! We gaan het hebben over de invloed van voeding op overgangsklachten, het belang van vet eten en nog heel veel meer. Ook zal ik feiten en fabels over voeding in mijn columns aanstippen.

Wil je iets weten over een specifiek onderwerp? Laat het me weten, wie weet komt het in een volgende column terug. 

Je kunt mij mailen via [email protected] We houden contact....!