Voorburgs Dagblad | Het grote nieuws bekend maken...

Het grote nieuws bekend maken...

mainImage

Angelique de Vries is zwanger van een tweeling. Ze beschrijft haar belevenissen voor Voorburgs- en Rijswijks Dagblad. Hierbij deel 5.

Eindelijk mochten de kinderen het na 4 weken bekend maken. Julie en Jasmijn hebben het allebei voor de klas verteld. En wat gaat de tam tam dan snel op school. Uit onverwachtse hoeken krijg ik berichtjes van ouders om te checken of het bericht klopt wat ze gehoord hebben. Echt een tweeling?

Bekendmaken op mijn werk

Na 15 weken kan ik het babynieuws gaan vertellen op mijn werk. Ik werk op een marketing- communicatieafdeling voor een kinderopvangorganisatie in Alphen aan den Rijn. Het voelt een beetje vreemd. Niemand zal het echt meer verwachten. Hoe zullen mijn collega’s reageren? De reacties lopen uiteen van; “Wow wat een cadeau,  een tweeling”, “ Wat een geweldig nieuws”, “Gaan jullie verhuizen?”, “ Al gekeken voor een nieuwe auto? Dat wordt dan zeker zo’n grote bus?”, “ Daar gaat jullie nachtrust”, “Wat bijzonder twee jongens erbij!”, “Hoe gaan jullie dat doen met de kinderopvang?”. “Komt de tweeling op een kamer of apart?”. Wow wat een vragen allemaal daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht.

Verhuizen of verbouwen?

De eerste grote beslissing die we gaan nemen.  Ik zit me suf te zoeken op Funda voor een huis met  extra kamers en graag in de buurt. Maar ik zie niets naar onze smaak. Ik woon eigenlijk hartstikke fijn en we hebben een enorme zolder, weliswaar mijn fotostudio maar misschien dat we eens kunnen informeren wat het kost om er extra kamers van te maken en een vliering. Zo gezegd zo gedaan. In de tussentijd heb ik een vriendin gesproken (moeder van vier jongens waarvan een tweeling)  die vroeg of de tweeling wel op een kamer komt? Bij haar waren ze tot zes jaar op een kamer en na een verhuizing kregen ze allebei een eigen kamer en daar begrepen ze niets van. Ze wilde bij elkaar op een kamer. Misschien moet ik me toch maar eens gaan verdiepen in het fenomeen tweelingen!

Eerst de 20-weken-echo

Alex en ik zijn het er in ieder geval over eens dat we blijven wonen waar we wonen en we na de 20- weken- echo aan de slag gaan met de aannemer. Op 17 juni is het zover: de 20-weken- echo! Een uur en vijftig minuten heb ik stilgelegen. Bij baby 1 was alles goed en bij baby 2 zag ze dat de nierinhoud qua vocht iets teveel was. In plaats van 5mm was het 5,3 mm. Hoeft niets te betekenen en bij 32 weken wordt dit nog een keer gecheckt.

We besluiten de aannemer te bellen: hij kan beginnen!