Voorburgs Dagblad | 'Vlietland: groen en waterrijk recreëren'

'Vlietland: groen en waterrijk recreëren'

mainImage
Bart Carpentier Alting is blij met alle ontwikkelingen op Vlietland.

Met de start van de gebiedsontwikkeling worden de plannen voor het landschap en de architectuur verder uitgewerkt. Er wordt gewerkt aan een duurzaam plan voor de realisatie van 222 luxe recreatiewoningen op Vlietlanden. "Hoogwaardige kwaliteit wordt het uitgangspunt van het ontwerp. Natuurlijk design dat opgaat in het landschap", meldt de website van Kondor Wessels. "De duurzame recreatiewoningen moeten luxe en comfort bieden door hun ideale ligging - op riante kavels - direct aan het water of beschutter gelegen in het bos. Naar verwachting zullen de plannen in 2020 gereed zijn". 

Bart Carpentier Alting, directeur van Vlietland BV, is verheugd over de gesloten overeenkomst: “Kondor Wessels Vastgoed en DGI zijn gerenommeerde ondernemingen die alom geroemd worden voor hun innovatieve en duurzame wijze van ontwikkelen en bouwen en de fraaie landschappelijke inpassing daarvan. De realisatie van deze recreatiewoningen en andere nieuwe recreatieve voorzieningen zal er voor zorgen dat Vlietland nog meer dan voorheen bekend zal worden als één van de meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebieden van Nederland!”

Het waterrijke gebied bevindt zich in het hart van de Randstad en is door rust en groen omgeven. In het recreatiegebied – dat een totale omvang heeft van ruim 300 hectare – bevinden zich drie grote meren, meerdere stranden en kreken, bossen, ligweiden en parken. Tegelijkertijd zijn de bruisende steden Den Haag, Leiden en Delft, alsook de gezellige dorpen Voorschoten en Wassenaar snel en makkelijk bereikbaar. Er is een directe vaarverbinding met de plassen rond Vlietland, de Vliet, Leiden en Den Haag. En ook kust en duinen zijn nabij gelegen. Het gebied vormt een perfecte uitvalsbasis.


Foto: Voorburgs Dagblad