Voorburgs Dagblad | 'Straks meer woningen voor alle Hagenaars'

'Straks meer woningen voor alle Hagenaars'

mainImage
Boudewijn Revis

De Haagse wethouder Boudwijn Revis bezocht onlangs een paar bouwplaatsen. "In Den Haag wordt namelijk flink gebouwd en bij de start van een bouw hoort altijd een feestelijk moment", aldus Revis. "Maandag was ik op de Binck Plaats, onderdeel van Binck Eiland. Daar worden vlak naast de oude SDU-fabriek 46 energieneutrale huizen gerealiseerd. Binck Eiland wordt omringd door water en groen en ligt op steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Rijswijk en Voorburg"

Revis: "Dinsdag startte het bouwproject ‘Hoge Regentesse’ en woensdag was ik op Ypenburg. Daar gaat woningcorporatie Staedion een nieuw complex bouwen: de Hofbadtoren. In de Hofbadtoren komen straks 162 sociale huurwoningen. Samen met de huidige Couperustoren, vlakbij station Den Haag Ypenburg, vormen deze twee complexen straks de toegang tot Ypenburg. Het is van groot belang dat er extra betaalbare woningen komen in onze stad. Er zijn veel mensen op zoek naar een betaalbare woning en daarom is het goed dat Staedion snel gestart is met nieuwe woningen bouwen. Op naar nog meer start bouw. Zodat er straks meer woningen zijn voor alle Hagenaars".

De ambities van de Haagse wethouder zijn dus duidelijk. Ook randgemeenten als Rijswijk en Leidschendam-Voorburg gaan hier de gevolgen straks van merken. 


Door: Bart Bakker