Voorburgs Dagblad | Novum-docenten: 'Nieuwe hal stap vooruit'

Novum-docenten: 'Nieuwe hal stap vooruit'

mainImage
Dion van Meeren, Herman Gazendam en Gert Jan Nieuwstad vinden de komst van de nieuwe sporthal een vooruitgang.

De Novum gymdocenten Gert Jan Nieuwstad, Herman Gazendam en Dion van Meerten waren tijdens het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal voor de school een aandachtig toeschouwer. "We zijn blij dat de hal er nu eindelijk komt", aldus Gert Jan Nieuwstad. "Aan de andere kant hebben we er lang op moeten achten. Vijftien jaar geleden is ons beloofd dat we een nieuwe gymaccommodatie zouden krijgen.  In het voormalig Huygens Lyceum werden er twee gymzalen afgebroken. Tijdens de presentatie van de architect werd beloofd dat er een snel een nieuwe topsporthal zou komen. Maar goed, toen kwam de kredietcris en het geld verdampte. Dankzij Peter Lamers is de nieuwe hal nu tot stand gekomen. We gaan er echt op vooruit. Dat geldt ook voor de inrichting".

"Sporthal Essesteijn, dat ons alternatnief was, bleek ook een fraaie hal", vult Herman Gazendam aan. "Het grote voordeel is echter dat we nu veel dichterbij de school zitten. Het is uiteraard prettiger om een eigen hal te hebben. Als je overigens naar de letter der wet kijkt, is het net iets te klein om dit een nieuwe sporthal te mogen noemen. Maar dat is een detail".

"Het is mijn eerste jaar dat ik bij Novum als gymdocent werk", besluit Dion van Meerten. "Maar dit is natuurlijk bijzonder leuk om mee te maken. Het is weliwaar allemaal nieuw voor me, maar het is me nu al duidelijk dat deze hal voor de school een mooie stap vooruit is".  


Door: Bart Bakker | Foto: Ap de Heus