Voorburgs Dagblad | Nieuwe 'Noordwesterhal' in Zoetermeer

Nieuwe 'Noordwesterhal' in Zoetermeer

mainImage

Het sportgedeelte van de Noordwesterhal aan de Buytenparklaan in Zoetermeer zal op 1 september van dit jaar klaar zijn voor gebruik. De renovatiewerkzaamheden liepen door de brand in mei een maand vertraging op. Ondertussen zijn de herstelwerkzaamheden onderweg, waarbij onder meer de platen van de sporthal zijn verwijderd. De isolatie is nu te zien, zo legde onze fotograaf Chris van Dijke vast. 

De nieuwe sporthal zal wel bestaan uit een tijdelijke ingang met tijdelijke voorzieningen als kleedruimtes, toiletten en doucheruimtes, zo liet het college van Zoetermeer weten. Dit heeft te maken met de brandschade ter plaatse. De renovatie van de kantine, waar de brand was ontstaan en de meeste schade was, zal starten wanneer de verzekeraar een definitieve uitspraak heeft gedaan over de hoogte en uitkering van de schadeclaim.

Aanvankelijk zou de aannemer op 1 juni starten met de verbouwing van het pand. Dit werd 1 juli. 'Ondanks de latere planning en extra werkzaamheden vallen de geprognotiseerde kosten binnen het budget', aldus het college. De oplevering van het totale pand zal plaatsvinden in november 2019.


Door: Zoetermeers Dagblad | Foto: Chris van Dijke