Voorburgs Dagblad | Gemeente:'Gevolgen affaire Schouten beperkt'

Gemeente:'Gevolgen affaire Schouten beperkt'

mainImage

De CDA Fractie wil van het College van Leidschendam- Voorburg weten in welke projecten er gevolgen van het faillissement van bouwbedrijf Schouten. De gemeente heeft hiervan de feiten op een rijtje gezet. 

Hun antwoord luidt op vragen van raadslid Ron van Duffelen als volgt.  "Als gezegd is voor geen van de projecten in de gemeente een overeenkomst gesloten met het failliete bedrijf en zijn de gevolgen voor de gemeente daarmee zeer beperkt. In de eerdere raadsbrief zijn de gevolgen van een eventueel faillissement van Schouten & De Jong Projectontwikkeling BV ingeschat en is aangegeven dat de gemeente in deze projecten geen grote risico’s loopt. Deze inschatting laten wij nog checken door de huisadvocaat".

De gevolgen van het faillissement doen zich dus alleen voor bij de in aanbouw zijn projecten (Molenpadlocatie, Plaspoelkade en Voorburgs kwartier) en niet bij de overige projecten op het overzicht. Voor deze drie locaties is het best denkbare scenario dat zich snel een partij aandient die (een groot deel van) de activiteiten van Schouten Bouw wil overnemen.

Dat wil zeggen dat naast activa zowel personeel als projecten overgaan naar een geïnteresseerde partij. Zo’n overname is dan feitelijk een “doorstart” door een derde partij, eventueel met behoud van de naam. Een overname (doorstart) van (een groot deel van) het totale bedrijf Schouten Bouw vraagt uiteraard om ingewikkelde onderhandelingen, waarbij een balans zou moeten worden gevonden tussen de belangen van de schuldeisers, de kopers en het personeel. De curator en Woningborg voeren deze overnamegesprekken en onderhandelingen. Op dit moment wordt naar verluid met meerdere geïnteresseerde partijen gesproken over, zowel een gehele overname van het bedrijf als ook overname van delen van de orderportefeuille. Wanneer dit niet op korte termijn tot daadwerkelijke overname(s) leidt, zal de bouw al gauw nog langer stilliggen en mogelijk pas halverwege volgend jaar weer doorgang kunnen vinden. Kortom, de komende periode zal nog steeds een periode van veel onzekerheid zijn". 


Door: Bart Bakker | Foto: Digitaal Dagblad