Voorburgs Dagblad | Feestelijke oplevering vernieuwd Damcentrum

Feestelijke oplevering vernieuwd Damcentrum

mainImage
Mensen die hun auto in de parkeergarage parkeren ontvangen een presentje.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van de riolering en de herinrichting van de Nieuwstraat, Damhouderstraat en omgeving. Ook de kruispunten bij het Damplein kregen een opknapbeurt. Het laatste zand is ingeveegd en de straten zijn weer open voor verkeer. Dit wordt gevierd met een opleveringsfeestje op zaterdag 9 november 2019.

Werkzaamheden Nieuwstraat, Damhouderstraat en omgeving

In een gedeelte van de Nieuwstraat, Venestraat en Damhouderstraat is de riolering vervangen, zijn nieuwe kabels en leidingen gelegd en zijn de straten voorzien van nieuw asfalt of bestrating. Wethouder Nadine Stemerdink: “Het geduld van omwonenden en ondernemers in de omgeving is de afgelopen maanden op de proef gesteld door deze werkzaamheden. We willen iedereen bedanken voor hun begrip en medewerking. Op een aantal laatste werkzaamheden na is het werk klaar en er is weer doorgaand verkeer mogelijk.” Meer dan 300 meter riool, van klein (125 mm) tot groot (800 mm), is vervangen. Daarnaast kwam er meer dan 7000 m3 zand (ca. 350 vrachtauto’s vol) en 2300 ton asfalt aan de werkzaamheden te pas. De laatste bestratingswerkzaamheden worden de komende weken gedaan en begin december worden de bomen en beplanting aangebracht.

Benutten zoals bedoeld

Er is van de gelegenheid gebruikt gemaakt om twee maatregelen uit ‘Benutten zoals bedoeld’ uit te voeren. Zo is de Damhouderstraat voortaan een 30 km weg. Daarnaast zijn de twee kruispunten bij het Damplein de afgelopen weken onder handen genomen. De kruispunten zijn verhoogd aangelegd met klinkers. Ook zijn er extra zebrapaden aangelegd: vanaf het Damplein naar de Zaagmolenstraat en op het Damplein tegenover de Kringloopwinkel. De nieuwe inrichting verbetert de veiligheid voor voetgangers en benadrukt de hoofdfietsroute. Sinds vrijdagmiddag 1 november 17.00 zijn het Damcentrum en de parkeergarage Damplein weer voor al het verkeer bereikbaar.

Feestje 9 november

De afronding van de werkzaamheden is reden voor een feestje. Op zaterdag 9 november zijn er diverse leuke activiteiten in het Damcentrum en hebben verschillende ondernemers leuke acties bedacht. Voor klein en groot is er vertier. Zo is er een springkussen en rijdt er een treintje vanaf het Damplein over de vernieuwde Damhouderstraat en Nieuwstraat.

10.15 uur verzamelen bij restaurant De Heerlijkheid, Damplein 1 in Leidschendam

10.30 uur openingshandeling door burgemeester, wethouders en ondernemers