Voorburgs Dagblad | Ajolt Elsakkers:'Hal heeft voorbeeldfunctie'

Ajolt Elsakkers:'Hal heeft voorbeeldfunctie'

mainImage
Ajolt Elsakkers, rector Sint-Maartens College, ziet door de komst van de nieuwe sporthal veel kansen voor het onderwijs en de sport in Voorburg

Ajolt Elsakkers was gisteren niet alleen gastheer bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwe sporthal, maar was als rector van het Sint Maartens College ook tevreden met het gehele project. "Het is aardig om een plan te hebben en om te weten hoe zo'n hal er uit zou moeten komen te zien. Maar als dan daadwerkelijk de eerste paal de grond in gaat, dan geeft dit veel voldoening". 

"De hal biedt op het onderwijsvlak veel kansen", vervolgt Ajolt Elsakkers. "Het belangrijkste blijft uiteraard de kwaliteit van de docenten, waar we bijzonder blij mee zijn. Maar als je je vak in een nieuwe omgeving kunt uitoefenen, dan blijft het een uitdaging om het onderwijs naar een nog hoger niveau te tillen. Daarbij is het geweldig dat twee scholen van deze hal gebruik gaan maken. Dat zouden veel meer scholen moeten doen. Deze hal heeft in dit opzicht een voorbeeld voor de hele regio. Dit geldt ook voor de sportiviteit in de gemeente Leidschendam- Voorburg. Sportclubs kunnen hier ook gebruik van maken". 


Door: Bart Bakker | Foto: Ap de Heus