Voorburgs Dagblad | 'Vrijdag informatiebijeenkomst in Antoniushove'

'Vrijdag informatiebijeenkomst in Antoniushove'

mainImage

Het lijkt mij duidelijk, dat het besluit van de HMC-directie om Bronovo af te bouwen en in 2024 te sluiten, al genomen was voordat de petitie met 29,000 handtekeningen ingediend was. Of ideeën en suggesties in de vele protest e-mail's mee wordt genomen tijdens hun verdere 'herstructureringsplannen' is zeer de vraag.

HMC zegt, dat ze met alle belanghebbende te willen praten, te horen - 'zijn wij op de goede weg?' én zijn er 'zorgen of suggesties'. Als aftrap hiervoor is op vrijdag 1 februari een informatiebijeenkomst gepland in Antoniushove. De doel hiervan is men te informeren en er mogen vragen worden gesteld. Ik hoop dat o.a. het noodzaak om de 'huisartsenpost' en afdeling SEH terug te plaatsen naar Antoniushove aan de order zal komen. Ik motiveer dit punt als volgt:

          HMC wil alle SEH, acuut en complexe zorg in het Westeinde onderbrengen. Dit betekend, dat 10-tallen duizenden bewoners in het oosten van de stad, evenals in Leidschenveen, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, geen locale spoedhulp hebben.

          De afstaand en logistiek naar/rondom het Westeinde (midden in de drukke stad) betekend m.i., onaanvaardbare risico's voor mensen in nood.

          Er zijn en komen steeds meer nieuwe woningprojecten in de regio, dus steeds meer bewoners. Momenteel wordt het winkelcentrum Leidsenhage compleet herbouwd tot 'The Mall of the Netherlands'. Dit vernieuwd en zeer uitgebreid megacomplex zal veel meer bezoekers trekken. Ook zijn er diverse verpleeghuizen en ouderen in de regio, evenals veel scholen en sportvelden.

          Antoniushove is (zoals het voor jaren al was) een perfecte locatie voor een huisartsen-post en SEH afdeling. Het is dichtbij het oostelijk randweg N14 welke een snelle aanrijroute beidt voor ambulances evenals voor mensen uit de hele regio. Ook is het zeer gunstig qua (bestaande) openbaar-vervoer, o.a. tramlijnen 2, 6 en 19 én buslijn 46.

          Onder het nieuwe opzet van het HMC, wordt Antoniushove tussen nu een 2024, verder 'aangepast en gemoderniseerd'. Dit is dus een ideale moment om SEH zorg een onderdeel van deze plannen te maken.

Waar vele mensen zijn gaat er altijd iets mis, daarom is het nodig om locale spoedhulp te bieden, dag en nacht. In de worden van HMC zelf, 'willen wij altijd de beste zorg verlenen' en '... de allerbeste zorg van Den Haag en omstreken kunnen blijven beiden'. Ja, zeker goede doelen, dus begin a.u.b. met spoedhulp terug naar Antoniushove.

Zou dit iets voor een nieuwe petitie zijn?

Met dank en vriendelijk groet,

B.G. Trott

Leidschendam