Algemeen , Sport
mainImage
Jonas Bloemen
RKAVV viert de winnende treffer.

RKAVV heeft een belangrijke overwinning geboekt. In Gorinchem won het in blessuretijd met 1-2 van nummer vijf Unitas. Na een matige eerste helft legde RKAVV een goede tweede helft op de mat wat genoeg bleek voor drie belangrijke punten.

Bij RKAVV stond de 19-jarige Petter van Pruijssen onder de lat. Hij verving de geschorste Mike Ten Kroode. Na negen minuten liet Van Pruijssen zich al zien. Hij wist een schot van Soufian Charraoui op fraaie wijze over het doel heen te tikken. Unitas was in de openingsfase beter, maar verder kwam het niet meer toch echte kansen. RKAVV kwam er af en toe uit met als grootste kans een schot van afstand van Rico de Boer. RKAVV kreeg veel ruimte maar het grossierde in foute passes. Vijf minuten voor tijd werd zo’n foute pass door Unitas afgestraft. Pascal van Delden kon na een flipperkast in het zestienmetergebied gemakkelijk de 1-0 binnentikken.

In de rust werd door trainer Ceccucci het een en ander omgezet wat een gouden greep bleek. Jeremy van Lochem kwam in het veld voor Mauro Suarez. Vlak na rust zette Van Lochem meteen scherp voor waarna Peter Lomonaco over kopte. RKAVV kwam ontzettend sterk uit de kleedkamer en het drong Unitas ver naar achteren. De winnaar van de eerste periode kwam totaal niet meer aan voetballen toe en kende veel moeite met een swingend RKAVV. Onder andere twee kopkansen van Lomonaco en en een schot van Robin Steffens troffen niet het doel. Met nog ruim twintig minuten op de klok viel toch de gelijkmaker die al de hele tweede helft in de lucht hing. Na een corner viel de bal voor de voeten van Robin Steffens die de 1-1 in het dak van het doel schoot.

RKAVV koos na de gelijkmaker niet ervoor om het achterin dicht te gooien maar ging brutaal op zoek naar nog meer. Het zette de lijn die het na rust had ingezet door waardoor het zelf weinig weggaf.Een kwartier voor tijd debuteerde Danny de Wit in het Leidschendamse vlaggenschip. Hij verving Riemer Bovet en kwam naast zijn broer Jordy te staan. Twee minuten voor tijd leek Peter Lomonaco RKAVV naar drie punten te koppen. Uit een perfecte voorzet van Van Lochem stuurde Lomonaco de bal naar de hoek maar doelman Verberk redde fantastisch. In de tweede minuut van de blessuretijd trok RKAVV alsnog de overwinning naar zich toe. Na een snelle aanval viel de bal voor de voeten van Hayden Bergen die heel precies de 1-2 binnenschoot. Een enorme ontlading aan Leidschendamse zijde als gevolg. Gezien de andere uitslagen in de competitie, veel concurrenten wonnen eveneens, een uiterst belangrijke overwinning dus voor RKAVV.

Door: Jonas Bloemen