Voorburgs Dagblad | Lintje voor Jos de Haas

Lintje voor Jos de Haas

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op vrijdag 24 mei reikte burgemeester Klaas Tigelaar een Koninklijke onderscheiding uit aan J.H.J. de Haas uit Voorburg. De Haas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats bij Jachtwerf de Haas in aanwezigheid van familie en bekenden.

Hij krijgt de onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet op de jachtwerf. Daar geeft hij bezoekers adviezen over het onderhoud van hun boot en helpt ze aan materialen. Met humor en door alles belangeloos te doen, maakte hij van de jachtwerf een sociale omgeving. Tientallen mensen vormden hier hechte vriendschappen en staan - naar zijn voorbeeld - altijd voor elkaar klaar.

Zijn sociale betrokkenheid komt ook nog eens tot uiting, omdat hij 25 jaar lang zijn verstandelijk beperkte buurjongen van alles heeft geleerd op de jachtwerf. Ook voor anderen die maatschappelijk buiten de boot dreigen te vallen, heeft de heer De Haas veel aandacht en tijd.

Voor parochie De Verrezen Christus in Voorburg is De Haas al jarenlang fotograaf bij doop-, communie-, huwelijks- of begrafenisplechtigheden en ook is hij lid van de bouwcommissie. Bij Roeivereniging De Laak is hij een multifunctionele vrijwilliger.


Door: Gemeente Leidschendam-Voorburg | Foto: Digitaal Dagblad