Vrouwen Haaglanden genieten van promotie

11 April 2018, 08:54 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Met een 4-0 overwinning  behaalde het eerste damesteam van Volleybalvereniging Haaglanden het kampioenschap in de promotieklasse. Komend seizoen komen zij uit in de 3e divisie.

Afgelopen zaterdag 7 april was het eerste damesteam van VV Haaglanden soeverein en heeft met nog drie wedstrijden te gaan de promotie veilig gesteld. Alle voortekenen waren gunstig. De voorsprong op de nummer 2 was zo groot dat slechts twee sets winst in de laatste drie wedstrijden voldoende zouden zijn voor het kampioenschap in de Promotieklasse.

De tribune zat afgeladen vol. Dames 1 had er zin in. Met geweldige service-series trokken ze meteen van leer. Het jeugdige team van trainer/coach Diederik Noordhoek liep in de eerste set meteen uit naar een voorsprong van 19-8. Velo, de nummer 2 in de poule, had niet direct een antwoord op zoveel volleybal-vuur.

De tegenstander herpakte zich en maakte er nog een spannende set van. De eerste set werd afgesloten met 25-22. In de tweede set maakte spelverdeler Nynke Schakenraad met een service-serie van liefst twaalf punten een einde aan de kansen van Velo: 25-15. Daarmee was het kampioenschap een feit! In de derde set had Velo nog een ware opleving en werd het 27-25 voor VV Haaglanden. Maar in de laatste set was het geloof bij de tegenstander helemaal weg en werd, ondanks concentratieverlies van de Voorburgsters, met gemak een 4-0 overwinning binnengehaald.

Een wat aarzelende eerste helft van het seizoen heeft Dames 1 alsnog weten om te zetten in een overtuigende vijfde 4-0 overwinning op rij in een reeks van elf overwinningen achter elkaar met slechts vier sets verlies. Ook in de beker behaalde Dames 1 mooie resultaten door twee 3e Divisieteams in eigen huis indrukwekkend te verslaan. VV Haaglanden is trots op dit team en coach Diederik. We verheugen ons op onze terugkeer in de Derde Divisie