Vrouwen Cartouche zien Rotterdam kampioen worden

14 May 2018, 11:20 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voor de vrouwen van Cartouche stond er gisteren niets meer op het spel, terwijl er bij HCR gewonnen moest worden om aanspraak te maken op de play-offs naar de hoofdklasse.

Cartouche begon goed aan de wedstrijd en speelde aanvallend en opportunistisch hockey. Uiteraard probeerde HCR dit ook, wat op slag van rust resulteerde in een corner. Via een sleep in de linkerhoek kwam hieruit de 0-1 voor de gasten op het scorebord.

Tweede helft werd de wedstrijd wat slordiger. Beide ploegen speelden duidelijk voor de niet-zo-nodige en de broodnodige punten en zeker de Groenhemden bleven drukken en creëerden kansen. In de 69e minuut werd de bal door Cartouche de cirkel in geflatst en belande vervolgens op de voet van een Rotterdamse. Nog even billenknijpen dus voor de formatie van Wortmann. Billenknijpen was het zeker, want de bal belande op de paal! Direct daarna klonk het verlossende fluitsignaal voor HCR.

De vrouwen uit Voorburg speelden voor wat ze waard waren en hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar de punten gingen naar HCR, die hiermee het kampioenschap binnen sleepten.

Bron: Cartouche