Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

PSV is ook na vijf speelronden in de eredivisie nog zonder puntenverlies. Het speelde ADO Den Haag gisteren helemaal zoek met zeven doelpunten.

ADO hielp PSV al in de achttiende minuut op weg. Lex Immers speelde de bal niet goed terug en Hirving Lozano reageerde attent op de bal die tussen de Haagse verdedigers en doelman Indy Groothuizen inviel (0-1)

In de blessuretijd van de eerste helft sloegen de Eindhovenaren voor een tweede keer toe. Luuk de Jong kopte de bal na een voorzet van linksback Angeliño binnen. De spits was aan het begin van de tweede helft ook bepalend bij het derde doelpunt. ADO-aanvoerder Aaron Meijers trok De Jong omver, waarna scheidsrechter Bas Nijhuis (na het raadplegen van de videoscheidsrechter) een strafschop gaf. Gastón Pereiro schoot vanaf 11 meter raak. Toen was het gebeurd met de Hagenaars, die daarna met duizelingwekkende snelheid werden weggepoetst.

De debuterende invaller Érick Gutiérrez stond pas net binnen de lijnen toen hij landgenoot Lozano met een perfecte lange pass bediende en zijn vriend in staat stelde de 0-4 te maken. De Mexicaan maakte zijn debuut nog mooier door zelf van buiten het strafschopgebied de 0-5 binnen te schieten. Door Steven Bergwijn en opnieuw Pereiro (strafschop) liep PSV zelfs nog uit naar 0-7. Het was kat en muis en er resteerde voor de spelers en trainer van ADO Den Haag niets anders dan nederig zwijgen.

Voor PSV wacht komende week de eerste twee echte testen. Dinsdag is FC Barcelona in de Champions League de tegenstander en volgende week zondag wacht in Eindhoven de topper tegen Ajax.