Paardensport in recreatiegebied Vlietland

4 June 2019, 16:01 uur
Sport
mainImage
Jantine van Steenbergen

Op zondag 16 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland te Leidschendam weer in het teken de paardensport. Meer dan 300 ruiters, amazones en menners verschijnen aan de start van de samengestelde wedstrijden. Op het programma van dit veelzijdige evenement staan: dressuur, springen en een spannende cross-country voor de ruiters, en een vaardigheidsparcours en minimarathon voor de menners.

Dit jaar wordt het publiek weer getrakteerd op een unieke wedstrijd waarbij ruiters en menner tegelijkertijd actief zijn. De ruiters rijden een dressuurproef, een springparcours en een cross-country van zo’n 3 kilometer. Paard en ruiter overwinnen circa 25 natuurlijke hindernissen: boomstammen, hagen, en zelfs een echte boerenwagen. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet. In de klassen B en L paarden strijden de ruiters om het regiokampioenschap Zuid-Holland.
Voor de menners staat een Minimarathon op het programma. De enkel-, twee- en vierspannen rijden eerst een vaardigheidsparcours, waarbij ze de ballen niet van de oranje kegels mogen afrijden. Daarna starten ze in een korte marathon met 3 hindernissen waarvan ze de geletterde poorten in de juiste volgorde moeten passeren. Bij de Minimarathon gaat het om snelheid, wendbaarheid en stuurmanskunst. Dat levert ongetwijfeld een aantrekkelijk schouwspel op.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Op deze wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje. De viervoeters komen al vanaf 8.00 uur ’s ochtends in actie, de laatste deelnemer finisht rond 18.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.eventingzuidholland.nl


Door: Eventing Zuid-Holland