Voorburgs Dagblad | ADO Den Haag gelijk tegen Al-Wahda FC

ADO Den Haag gelijk tegen Al-Wahda FC

mainImage

De jongere garde van de eerste selectie van ADO Den Haag heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Al-Wahda FC met 1-1 gelijkgespeeld. De geel-groenen hadden een overwicht tegen de ploeg van Maurice Steijn, maar konden dit niet omzetten in een overwinning. Lorenzo van Kleef was de Haagse doelpuntenmaker.

Bij het weerzien met Maurice en Sem Steijn maakten Dion Malone en Elson Hooi hun comeback in de ploeg, maar ontbraken de bekendste spelers van ADO Den Haag. Hooi noteerde weer zijn eerste 45 minuten sinds de Gold Cup, maar Malone moest helaas na 40 minuten de strijd staken tegen de club uit Abu Dhabi. De coaching was in handen van Virgilio Teixeira, die Fons Groenendijk wel naast zich had zitten in de dug-out.

ADO Den Haag had het heft in handen op Sportpark Verhoven in Gilze, waar circa 250 toeschouwers aanwezig waren. Dit resulteerde al snel in de 1-0. Van Kleef schatte een lange pass van Robin Polley op waarde, omspeelde de doelman en rondde af. Het was alweer de vierde goal van de voorbereiding voor de 18-jarige middenvelder, die woensdag met twee jaar bijtekende. Voor de openingsgoal was Hennos Asmelash na een goede actie ook al dicht bij succes.

Het was een verdiende voorsprong, maar Al-Wahda kwam er wel een aantal keren gevaarlijk uit via de counter. Met deze methode kwam de viervoudig kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten ook langszij in de 21ste minuut. Uitblinker en aanvoerder Ismaeil Matar kon de bal simpel binnen tikken na een vlijmscherpe uitbraak. ADO Den Haag kwam bijna meteen weer aan de leiding, ware het niet dat een schitterende stfitbal van Van Kleef fraai over getikt werd door de doelman.

In de tweede helft bleef ADO Den Haag zoeken naar de overwinning. Delano Ladan, Yahya Boussakou en Maarten Rieder waren in de buurt van een doelpunt, maar het was niet doortastend genoeg voor het doel. Dat gold ook voor Al-Wahda, waar Tahnoon Alzaabi maar net naast schoot. Voor het laatste kwartier kwamen er met Killian van Mil, Niels van Wetten en Yahya Boussakou nog drie frisse krachten binnen de lijnen, maar ondanks een kans voor Van Mil bleef de score onveranderd.

 


Foto: ADO Den Haag