RKAVV swingt op alle fronten

12 September 2018, 09:34 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Op eigen veld vermaakte het het eigen publiek een groot deel van de wedstrijd en werd er gewonnen van UDI'19.

De Leidschendammers kenden een bliksemstart. Al na vier minuten opende het de score. Uit een fantastische voorzet van Sjors Verhagen kopte Peter LoMonaco de 1-0 hard tegen de touwen. RKAVV oogde stabiel en gaf achterin weinig weg. Na 25 minuten verdubbelde Hayden Bergen de score. Na een mooie pass van Mauro Suarez, kopte Peter LoMonaco de bal door. Hierdoor kwam Bergen één-op-één te staan met doelman Van Der Horst. De rappe aanvaller faalde niet en maakte zijn eerste hoofdklassedoelpunt en de 2-0. In het vervolg wist RKAVV met snelle, mooie aanvallen te imponeren. Met nog vijf minuten tot de rust viel uit het niets toch ook een Brabantse treffer. De Udenaren profiteerde van een te zachte pass van Rico de Boer en waren uiterst effectief: 2-1.

In het tweede bedrijf leek RKAVV de controle te hebben. Dankzij fraaie acties van onder andere uitblinker Hayden Bergen creëerde het de beste kansen, waaronder een vuurpijl op de lat. UDI'19 kon daarentegen niet heel vaak gevaarlijk worden. Sidney Gakpo dacht de Brabanders op gelijke hoogte te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Met nog twintig minuten op de klok gooide Rico de Boer het duel op slot. Na een tackle op, een goed spelende, Sjors Verhagen wees arbiter Tempelaar naar de stip. Daarbij kreeg Rinke Pennings zijn tweede gele kaart van de wedstrijd waardoor de gasten met tien man verder moesten. De Boer faalde niet vanaf elf meter en zette de 3-1 op het scorebord. In de slotfase was het voor het publiek af en toe nog smullen geblazen. Invaller Hamza Boukhari gooide zijn trucendoos open en liet zien wat hij in huis heeft. Boukhari was echter wat ongelukkig in de afronding waardoor het bij 3-1 bleef.