RKAVV stelt teleur met remise in competitiestart

3 September 2018, 07:05 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV is er niet in geslaagd om de competitie af te trappen met een overwinning. Op bezoek bij, het uit de derde divisie gedegradeerde, SVA Papendorp (voorheen Magreb '90) bezorgde Rico de Boer de Leidschendammers vlak voor tijd nog één punt. Toch overheerste de teleurstelling na afloop. Niet alleen vanwege de matige wedstrijd, vooral omdat het twee punten liet liggen.

Op een slechte grasmat, aan de voet van de 230 meter hoge Prins Clausbrug, trapten Papendorp en RKAVV het hoofdklasseseizoen af. Het stroeve veld zorgde ervoor dat echt goed voetbal niet tot de mogelijkheden behoorde. Beide ploegen strooiden daarom al snel met lange ballen, zonder resultaat. Na tien minuten was het RKAVV wat voor het eerste gevaar zorgde. Nadat Sjors Verhagen zijn man passeerde kwam Peter Lomonaco een teenlengte te kort om de bal in het lege doel te tikken. Hoewel RKAVV een overwicht kende kregen ook de Utrechters een kans. Aanvoerder Ismail Sardi kreeg een uitgelezen mogelijkheid. Nadat doelman Ten Kroode al geklopt was zag Sardi zijn inzet alsnog geblokt worden door Mauro Suarez. De spaarzame kans voor de gastheren maakte RKAVV wakker. In het resterende kwartier tot de thee volgde een aantal kansen. Mauro Suarez vond met een mooie pass Remco Overdevest. Overdevest bediende op zijn beurt Sjors Verhagen die vervolgens met een harde pegel doelman Belhadj tot het uiterste dwong. Ook Hayden Bergen bracht, na een snelle dribbel, Haitam El Marid in schietpositie. De middenvelder schoot echter naast, evenals Rico de Boer een paar minuten later.

In het tweede bedrijf was het lang wachten voor enige opwinding plaatsvond. RKAVV had de bal en Papendorp leek daar meestal wel vrede mee te hebben. Na twintig minuten debuteerde Hamza Boukhari en vanaf dat moment kwamen er kansen. Remco Overdevest kreeg op acht meter van het doel af alle tijd en ruimte om een schot te lossen. Dat deed de aanvoerder van RKAVV, maar zijn inzet belandde recht op de doelman. Nog geen minuut later kapte Hamza Boukhari zijn tegenstander uit en schoot. Vlak voor de doellijn was het Semedo die de bal weg kopte. De Leidschendammers leken klaar voor een slotoffensief maar werd, met nog een kwartier te gaan, verrast door een schot van Maziane Saad. De aanvaller mikte zijn inzet laag in de hoek waarna de 1-0, de historische eerste treffer onder de naam ASV Papendorp, een feit was. Enig ontgoocheld zette RKAVV alsnog haar slotoffensief in. Met nog één minuut op de klok werd Hamza Boukhari neergelegd in het strafschopgebied waarna de bal op de stip ging. Rico de Boer schoot de 1-1 koelbloeding binnen en haalde snel de bal weer uit het doel. In de zes minuten blessuretijd die volgde gebeurde meer dan in de negentig minuten die zich ervoor hadden afgespeeld. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci kreeg hele goede mogelijkheden om met drie punten te vertrekken uit Utrecht. In minuut 93 haalde Sjors Verhagen hard uit maar doelman Belhadj wist die inzet te verwerken tot een corner. Nog geen minuut later gaf Verhagen een voorzet op Hamza Boukhari. Boukhari werd met twee armen omarmd en door zijn tegenstander naar de grond getrokken. Arbiter Wiedijk twijfelde maar durfde de bal niet opnieuw op elf meter te leggen. In de vijfde minuut van de blessuretijd leek Sjors Verhagen RKAVV alsnog de overwinning te gaan bezorgen. De aanvaller snelde richting het doel maar onderweg werd hij onderuit geschopt. Weer twijfel bij leidsman Wiedijk en weer durfde hij geen strafschop te geven. Wiedijk floot nog wel drie keer, maar dat signaal betekende het einde van de wedstrijd. Na afloop waren het zelfs de spelers van Papendorp die toegaven dat ze goed zijn weggekomen met slechts één strafschop tegen.

Trainer Maurizio Ceccucci baalde na afloop: 'Dit is een teleurstellende competitiestart voor ons. We hebben maar één kans weggegeven. Als de scheidsrechter consequent is krijgen wij drie strafschoppen vandaag.'