RKAVV haakt aan in top dankzij winst in slotseconde

9 April 2018, 08:16 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft zichzelf een hele grote dienst bewezen door op bezoek bij nummer vier Alphense Boys te winnen. De Leidschendammers moesten lang wachten op de openingstreffer. Na veel gemiste kansen was het uiteindelijk Rico de Boer die ver in blessuretijd voor de winnende treffer zorgde. Daarmee verbrak RKAVV een ongeslagen reeks van negen wedstrijden voor Alphense Boys. RKAVV is nu gedeeld koploper in de derde periode.

Het eerste gevaar was voor de gastheren. Patrick Krop dook al na twee minuten op bij de eerste paal, maar zijn kopbal wist niet richting het doel te vliegen. In de tegenaanval was ook RKAVV voor de eerste keer dreigend. Oalid Faik ging alleen op doelman Van De Linden af, maar de inzet van Faik was te slap om de goalie aan het werk te zetten.

In het eerste kwartier hadden de Alphenaren een licht overwicht, maar langzaamaan nam RKAVV dat over. De Leidschendammers kregen ook een aantal goede kansen. Serano van der Hurk schoot centimeters naast, Rico de Boer kopte hoog over. Ook Alphense Boys was dicht bij een doelpunt. Een vrije trap spatte uiteen op de lat. De meeste kansen waren toch voor RKAVV. Van Der Hurk zag zijn inzet rakelings langs de kruising zeilen evenals Remco Overdevest die ook naast schoot.

In het tweede bedrijf kreeg Alphense Boys in de eerste vijf minuten twee kansjes. Nadat vervolgens RKAVV met een vlijmscherpe counter zich voor het eerst na rust liet zien, kwam de ploeg van Maurizio Ceccucci amper meer in gevaar. Remco Overdevest was langs de zijlijn op dreef. Tot scoren kwam hij niet na een perfecte combinatie met Van Der Hurk bleef Overdevest steken op zo’n zes meter van het doel af. In de laatste twintig minuten creëerde RKAVV veel kansen.

Voor Alphense Boys was het vooral tegenhouden. Zo probeerde Robin Steffens met een streep de doelman te verschalken, maar de goalie wist zijn schot te keren. Doelman Van De Linden lag ook in de weg toen Van Der Hurk van dichtbij op doel schoot. Ook in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wilde het doelpunt niet vallen. Karam Boukhari omspeelde zijn tegenstander maar schoot vervolgens hoog over. Terwijl de blessuretijd zijn einde naderde werd Rico de Boer ingespeeld. De middenvelder mocht ver doorlopen, kwam langs drie spelers om vervolgens RKAVV naar de overwinning te schieten: 0-1. Arbiter De Vries, die een prima wedstrijd kende, vond het vervolgens al snel genoeg geweest waarna een Leidschendams feestje een feit was.

RKAVV kan zich gaan opmaken voor een zinderend competitieslot. Het deelt nu de koppositie in de derde periode en het gat met de nummer twee op de ranglijst bedraagt maar drie punten.