Oppermachtig Forum Sport wint van Stompwijk ’92: 2-0

16 September 2018, 09:55 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was zaterdag een wedstrijd zonder belangen. Forum Sport was al uigeschakeld voor verdere deelname aan het bekertoernooi en Stompwijk was al zeker van een vervolg. Een echte oefenwedstrijd dus, die zou laten zien hoe de ploegen ervoor staan, zo vlak voor de competitiestart van volgende week.

Aan Forum Sport kant een aantal wijzigingen in de basisopstelling omdat er nog zes spelers geblesseerd zijn.

Toch was het Forum Sport dat vanaf de 1e minuut het initiatief nam en met prima combinatievoetbal Stompwijk in de verdediging drong. Nu is dat niet verkeerd voor Stompwijk omdat de ploeg bekend staat om zijn countervoetbal.

Vandaag kwam dat er niet echt uit. Forum Sport was de baas op het veld. Maar het vergat zich voor het goede spel te belonen.

Veel uitespeelde kansen, geen doelpunten. En ja, dan heeft de tegenstander nog steeds mogelijkheden. Het bleef achterin dus oppassen.

Aan Forum Sport kant was het middenveld goed op dreef. Hugo van Diepenveen, Abdelhak Bojaada en Nychel L’Ami speleden een prima wedstrijd.

Maar als er dan mogelijkheden waren dan was het vaak nét niet, of een goed keepende Dem van der Salm van Stompwijk die in de weg stonden.

In de eerste 45 minuten geen doelpunten.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een dominant Fporum Sport en een verdedigend Stompwijk. Met respectievelijk Lorenzo Seymonson en Gijs Hebing als verse krachten voor Edoardo Saurwalt en Jordy de Bruin.

Het aantal kansen nam toe maar het was pas in de 83e minuut dat Abdelhak Bojaada de voorzet van Lorenzo Symonson wist af te ronden.In de laatste minuut van de wedstrijd een voorzet van rechts van Nychel L’Ami die hard werd ingekopt door Dario van Breukelen. 2-0.

Een zeer verdiende overwinning van Forum Sport met “slechts” twee doelpunten. Het afronden moet dus beter.

Maar wel een stap in de goede richting gelet op de start van de competitie a.s. zaterdag tegen de Meeuwen in Zoutelande.