Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Cartouche sleepte een felbegeerde plek bij de bovenste 5 binnen. Dat deed de ploeg van Pieterse door met 0-4 te winnen bij Zwart-Wit.

De eerste helft keken beide ploegen de kat uit de boom en grote kansen bleven uit. Het was Martijn van Oort die de score opende door een voorzet binnen te tikken.

In de tweede helft trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. Eerst sleepte Kranstauber de 0-2 binnen en even later zorgde diezelfde Timmo voor de 0-3. In het laatste kwartier gebeurden er dingen die eigenlijk niet op een hockeyveld thuishoren. Zwart-Wit (met een aantal spelers die op scherp staan) ging opzichtig op zoek naar gele kaarten, zodat zij gedurende de play-offs vrijuit konden spelen. Dat leverde vreemde momenten op. Ballen werden opzettelijk weggegooid en ook werd er opzettelijk geen afstand genomen. Na de 0-4 van Yorick van de Vis vond de scheidsrechter wel prima en floot af.

Een vreemde middag in Breda, maar de punten gaan mee terug naar Voorburg.