Jongerencomplex aan Vlietweg verder onder vuur

18 January 2023, 08:41 uur
Lokaal
mainImage

Op het artikel over de 45 parkeerplaatsen bij het toekomstige jongerenciomplex aan de Vlietweg 3 komen verschillende boze reacties binnen.

"Hoe ver ben je verwijderd van de realiteit om te stellen dat 45 parkeerplaatsen voldoende zijn op 138 appartementen? Ik begrijp dat als je 18 bent 1, 2, 3 geen auto hebt, maar wel als je 20 plus bent. En die zogenaamde deelauto moet toch ook ergens staan? Het is nu al een zeer groot probleem om je auto kwijt te raken. En dan is er ook nog een grote weerstand tegen de kolossale hoogte, belachelijk". 

Jan Oostwouder, een naar zijn zeggen boze bewoner van Nieuwstraat 12e

"Het aantal te realiseren parkeerplaatsen is volstrekt onvoldoende", schrijft John Nordhauzen, eveneens bewoner uit de Nieuwstraat.  Zie hiervoor ook de reviews over Empaction welke het onderzoek heeft uitgevoerd in opdracht van Wibaut. Er wordt uitgegaan van aannames. De huidige parkeerbelasting is niet gemeten op een heel druk moment. De huidige bewoners en bedrijven aan de Nieuwstraat en de bezoekers van deze bedrijven hebben nu al niet voldoende plekken. Met als gevolg dubbel parkeren buiten de vakken en op iedere plek waar je een voertuig kunt achterlaten.  Het wordt chaos. Wibaut/Groep1828 en de gemeente Leidschendam doen er alles aan om een positief mogelijk beeld te maken om het plan door te drukken. Ik steun dan ook nadrukkelijk de bezwaren welke door de Actiegroep Vlietweg 3 zijn aangedragen". 

Wat is uw mening over de inmiddels beladen nieuwbouwplannen op deze locatie? Mail naar [email protected]