Gio toont ondernemerstalent met groot assortiment aan oliebollen

19 November 2023, 10:00 uur
Lokaal
mainImage
Voorburgs Dagblad
Gio trots op zijn oliebollenkraam. De neef van horeca-ondernemer John Prins houdt met zijn ondernemerschap een familie-traditie in ere.

Gio Ophuijsen (24) is in Leidschenveen op het parkeerterrein van de Gamma aan de Oude Middenweg 185 een oliebollenkraam gestart. De neef van de lokaal bekende horeca-ondernemer John Prins laat op deze wijze zijn ondernemerstalent zien. Het is niet alleen zijn debuut als zelfstandig oliebollenbakker maar ook als ondernemer.

“Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen”, vertelt Gio op dat moment druk bezig met het bereiden van de oliebollen. “Normaal gesproken mocht ik op deze plek 1 november starten, maar de gemeente heeft bepaald dat dit een maand eerder op 1 oktober mocht. Tot en met half januari mogen we vanaf deze plek de oliebollenkraam runnen”.

“Ik heb ervaring opgedaan in een stroopwafelkraam”, vervolgt Gio. “Ik heb bij hem dan ook over zijn schouder meegekeken wat er allemaal voor komt kijken. Drie jaar geleden startte hij een oliebollenkraam. Dat heeft mij geïnspireerd. Ik heb veel van hem geleerd”.

Bij Gio is sprake van vakmanschap als het gaat om het maken van oliebollen en andere lekkernijen. 

Groot assortiment

Gio: “De ingrediënten hebben we zelf samengesteld. Zodoende zijn we bij een goede smaak van oliebollen terechtgekomen die we zelf heel lekker vinden. We bakken zodoende de lekkerste oliebollen en krentenbollen, maar men kan ook terecht voor de specials. Wat denk je van kaneelbolletjes? Of een ouderwetse rum-rozijnenbol? Ze zijn echt heerlijk. De klanten ervaren hetzelfde”.

Openingstijden

Iedere ochtend zijn we hier om 10.00 uur. Ik ben hier zeven dagen per week iedere dag rond half acht in de ochtend. Hard werken hoort tenslotte bij het ondernemerschap”. 

Doordeweeks is de oliebollenkraam tot 19.00 uur open, zaterdag tot 18.00 uur en zondag tot 17.00 uur. Doordat de kraam op het terrein van de Gamma staat, lopen de opening- en sluitingstijden parellel met de Gamma mee.

Tevreden

Gio, die ook in de horeca heeft gewerkt, is bijzonder tevreden over de eerste weken. “Zowel inwoners als ondernemers voor hun personeel en relaties komen de oliebollen halen”, zegt hij. “Een oudere dame kwam zelfs in de auto tot bij de kraam rijden. Dan heb je dus een soort van oliebollen-drive. Dit avontuur is voor mij geslaagd als de eindcijfers goed zijn. Daar door je het voor. Tevens hoop ik dat we binnenkort een vaste klantenkring hebben opgebouwd. Het geeft voldoening als mensen je producten lekker vinden”.

Boodschap

Tot slot heeft Gio de volgende boodschap. “Kom snel langs”, lacht hij. “Proef onze overheerlijke oliebollen en andere lekkernijen. We hebben een breed assortiment. Er is voor iedereen voldoende keuze”.

Via deze link is meer informatie te vinden over de oliebollenkraam en kan men ook bestellingen doen.