50.000 bezoekers bij de Mall op een zaterdag......

13 August 2021, 08:57 uur
Lokaal
mainImage
PR
Het gebeurt dat door de toestroom van verkeer de wijken rondom de Mall op sommige momenten vastlopen.

Onlangs is bij de Westfield Mall of the Netherlands op een zaterdag het record van 50.000 bezoekers gebroken. Ook morgen wordt er weer een enorme drukte verwacht. Dit betekent dat er vanuit de verschillende gemeenten sprake is van een logistieke operatie om iedereen op een rustige en juiste manier het winkelgebied te laten bereiken. 

Gemeente Leidschendam- Voorburg tracht hier op verschillende manieren in mee te denken.  Er wordt volgens hen hard gewerkt aan verbetering van de verkeerssituatie rondom de Mall. Om ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorstromen, is een aantal acties ondernomen.

Er is bewegwijzering aangebracht op de N14: deze wordt nu aangevuld met tekstkarren. Er wordt gewerkt aan extra borden voor de Parkeer-route rechtsom, bij de Heuvelweg richting P1 en P2 en verder via de Burgemeester Banninglaan en de Noordsingel naar P3, P4 en P5. Hierdoor zijn de tekstkarren niet meer nodig. 

Er zijn 'slimme' verkeerslichten geplaatst op zowel de N14 als op en rond de gemeentelijke wegen rond de Mall:Deze zijn nu opgenomen in een aantal slimme scenario’s waarmee we instroom of uitstroom van de Mall kunnen verbeteren. 

"We werken aan de technische integratie van de verkeerslichten van Rijkswaterstaat op de N14 met die van de gemeente rondom de Mall. Dit om de verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen", laat de gemeente in een verklaring weten. "Dit zijn verbeteringen waarvan we ook op andere dagen verwachten dat dat de doorstroming op de Heuvelweg en de Noordsingel verbetert Scenario’s ontwikkeld om de verkeerslichten bij drukke verkeersomstandigheden optimaal in te kunnen zetten. Deze worden ieder weekend ingezet om de extra drukte rond de Mall op de zaterdagen in goede banen te leiden".

Tevens is er een samenwerking met de zogenaamde routeapps. Die laten de snelste route zien en geleiden auto’s door naar de parkeergarage waar plek is. Ieder weekend zetten we deze in om weggebruikers met navigatie en social media te informeren over de Parkeer-route rechtsom

Ook worden er verkeersregelaars bij parkeergarages en kruispunten ingezet. "Ieder weekend zetten we deze in om in te kunnen grijpen als de andere maatregelen extra moeten worden ondersteund", aldus de gemeente.