125 jaar coöperatieve Rabobank: wie jarig is trakteert

4 May 2024, 10:52 uur
Lokaal
mainImage
Rabobank

Dinsdagavond 23 april ontvingen 25 sportclubs uit Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest herbruikbare hardcups waarmee hun vereniging (nog) een stukje duurzamer wordt. Met de slogan “Een cuppie voor je cluppie!” werden de cups aangeboden ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Rabobank.

“Wie jarig is trakteert. Daarom stelden we 125.000 euro beschikbaar voor een maatschappelijk en duurzaam initiatief.” aldus Marius Hovius, directeur coöperatieve Rabobank. Hij vervolgt “Nu per 1 januari jl. het uitgeven van wegwerpplastic bij wet verboden is bieden we 25 sportclubs de helpende hand om deze uitdaging het hoofd te bieden. Want deze wetgeving vraagt een flinke investering voor clubs.”
 
 Herbruikbare hardcups: een stap naar sportieve duurzaamheid
25 clubs waren op dinsdagavond 23 april aanwezig bij een feestelijke bijeenkomst bij Sligro in Leiden. Ze ontvingen die avond hun hardcups. En lieten zich informeren over de andere mogelijkheden die Rabobank biedt om clubs te ondersteunen: het Rabo Impactfonds en Rabo ClubSupport.

De herbruikbare hardcups vervangen de plastic bekers die bij sportclubs in grote mate werden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de thee of limonade tijdens de rust van jeugdwedstrijden, of langs de lijn tijdens het kijken van een sportwedstrijd.
 
Uitreiking eerste cups door Marius Hovius aan Atletiek Vereniging Rijnsoever

 
Deelnemende clubs
De volgende lokale sportclubs hebben we ondersteunt met herbruikbare hardcups;

Leiden: DIOK, U.V.S., BS Leiden, Roomburg, Njord, Swift, Lightning Leiden, Lugdunum

Katwijk: FC Rijnvogels, Valken '68, AV Rijnsoever, Quick Boys, Skuytevaert, HC Catwyck,

Rijnkanters, Grasshoppers, Madjoe, L.T.C. Zee en Duin, Rijnsburgse Boys

Leiderdorp: R.C.L., Manege Liethorp, Alecto, Asopos de Vliet
Oegstgeest: A.S.C.