mainImage

'Volgende stap rondom de Mall noodzakelijk'

Astrid van Eekelen
23 december 2021, 09:01 uur
Lokaal

Met betrekking tot de Westfield Mall of the Netherlands is volgens wethouder Astrid van Eekelen een volgende stap nodig.

Dit zijn investeringen, structurele maatregelen en aanpassingen in de infrastructuur. “Met het raadsvoorstel dat er nu ligt kunnen we deze stap zetten. Onderdeel van de volgende stap is het gesprek dat we voeren met inwoners om te kijken waar extra inzet en aanpassingen nodig zijn”, aldus Van Eekelen.

Naast het beter benutten van de bestaande wegen stelt het college voor te investeren in een aantal fysieke verbeteringen. Zoals het herinrichten van het kruispunt op de Heuvelweg richting N14, ter hoogte van het politiebureau, het plaatsen van verkeerscamera’s op Heuvelweg, Noordsingel en Banninglaan ter hoogte van de kruispunten, voor de ingang van de parkeerterreinen, de bewegwijzering vanaf de A4 en de N14 aanvullen, de parkeerroute aanvullen en het verlengen halte Heuvelweg inclusief veilige oversteek. Als de raad instemt met de structurele investeringen die nodig zijn, kan de gemeente hiermee aan de slag.