Jeugdopleiding Forum Sport doet van zich spreken

18 June 2018, 09:48 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De selectie van Forum Sport O21 is dit seizoen opnieuw winnaar geworden van het Haaglanden Voetbal Toernooi na een aantrekkelijke finale tegen “thuisploeg” VELO O21.

Er werd serieus naar deze wedstrijd toegeleefd. Afgelopen donderdag is er nog stevig getraind door de groep O21. Na afloop maakte trainer Bas Steffens bekend welke 17 spelers onderdeel uitmaakten van de selectie die in de finale tegen VELO zouden spelen.

Een combinatie van A junioren en 1e en 2e jaars senioren. De 7 A junioren die deel uit maakten van deze selectie  gaan volgend seizoen allemaal over naar de senioren.

Een prima kans dus om, met Bas Steffens afgelopen zaterdag als coach, te laten zien waar je toe in staat bent. Met een grote groep supporters van Forum Sport op het VELO terrein in Wateringen(die eerst de meiden onder 19 met enorm machtsvertoon (8-0!!)  hun finale tegen VELO MO19 zagen winnen) werd er om kwart voor drie gestart met de talentvolle O21 selectie. Veel vuurwerk en blauwe rook langs het veld en vlak bij het mega grote Forza Forum Sport spandoek,

Vanaf de 1e minuut werd duidelijk dat Forum Sport technisch de beter ploeg was. Maar Velo bleef ook gevaarlijk in de counter en het was keeper Jurriaan Jouvenaar die twee keer handelend moest optreden. En, dat zijn we gewend van hem, dat deed hij perfect.

In de 20e minuut was het Forum Sport dat op 1-0 kwam. Edoardo Saurwalt kopt uit een voorzet de 1-0 in. Kopbal ging via de paal het doel in.

Een paar minuten later bijna 2-0. Hugo van Diepenbeek speelde diep op rechts Brian de Jong aan, zijn voorzet werd door Edoardo over geschoten.

In de 44e minuut toch de 2-0 voorsprong na een penalty (hands) in de verdediging van VELO. Brian schoot hard en laag rechts binnen. Na rust een wat feller VELO dat stevige duels aanging met de Forum Sporters. In de 50e minuut eerst weer een knappe redding van Jurriaan maar vlak daarna toch de 2-1, binnengekopt uit een hoekschop.

Het werd een echte wedstrijd en Forum Sport moest alles uit de kast halen om overeind te blijven. In de 85e minuut speelde de goed spelende Hugo van Diepenbeek rechterspits Jerone Goodett vrij en die haalde hard uit in de verre hoek. 3-1. De wedstrijd was gespeeld.

Forum Sport is de terechte kampioen van dit Haaglanden Voetbal Toernooi  O21, gesponsord door Beltona. Naast de prachtige beker kreeg Forum Sport ook een compleet nieuw Beltona wedstrijd tenue voor een elftal als prijs mee.

Maar wat nog belangrijker is, is dat de grote aanhang van Forum Sport heeft kunnen zien dat er weer een aantal grote talenten aankomen die de komende jaren Forum Sport op hoog niveau kunnen laten voetballen.

Het zit goed met de jeugdopleiding van Forum Sport, en dat was de belangrijkste prijs afgelopen zaterdag

Spelers Forum Sport O21:

Jurrian Jouvenaar, Gijs Hebing, Dario van Breukelen, Pieter Blank, Martijn Brummer, Brian de Jong (56” Jerone Goodett), Hugo van Diepenbeek (86” Lorenzo Seymonson), Abdelhak Bojaada (61” Tim Jellema), Tom Bijen,

Edoardo Saurwalt 86”Orlando Agues Ribeira), Djai L’Ami (56”Laurens Bentvelzen).Reserve doelman Tim vd Vlist bleef aan de kant.