Na 45 minuten leidden de Alkmaarders al met 3-0. Wout Weghorst opende de score, op aangeven van Alireza Jahanbakhsh. Oussama Idrissi maakte de 2-0, na terugleggen van Weghorst. In de 43e minuut zorgde Jahanbakhsh voor nummer drie, na de bal na een hoekschop in te tikken. Bjorn Johnsen had een geweldige kans op de gelijkmaker na de 1-0 van Weghorst, maar bewees met een kopbal recht in de handen van doelman Marco Bizot toch weer een vrij povere spits te zijn. De pass kwam van Thijmen Goppel, die een prima wedstrijd speelde, als een van de weinigen. Met name spelbepaler Nasser El Khayati speelde dramatisch. Hij is zijn inzinking in de tweede seizoenshelft nog steeds niet te boven.

AZ heeft nu nog 2 punten achterstand op Ajax, dat echter de wedstrijd bij FC Groningen zondag nog moet spelen. AZ ontvangt het komende weekeinde koploper PSV. Na rust probeerde ADO nog wel het eigen leed wat te verzachten. Tot veel mogelijkheden leidde dat echter niet.

(Foto)Bron: Dagblad070