Heroïsche Groothuizen geeft ADO wind in de rug (3-3)

9 April 2018, 08:56 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het is goed dat ADO Den Haag in februari het contract van Raymond Mulder met twee seizoenen heeft verlengd. Mulder, sinds de zomer van 2016 de keeperstrainer van de hoofdselectie van ADO Den Haag, levert steeds puik werk af. Senior-doelman Robert Zwinkels, die op 4 mei alweer 35 jaar wordt, maakt een glorieus seizoen door. En nu hij aan zijn lies geblesseerd is, is er een uitstekende vervanger opgestaan: Indy Groothuizen.

De 21-jarige geboren Alkmaarder debuteerde vanmiddag in en tegen Utrecht (3-3) en deed dat met glans. Zoals Zwinkels eerder al dit seizoen punten pakte voor de ploeg van Fons Groenendijk, was het gelijkspel vandaag voor een belangrijk deel te danken aan Groothuizen, die een aantal fantastische reddingen verrichtte in een bij vlagen uiterst vermakelijk duel waarin ADO Den Haag in blessuretijd zelfs dankzij Elson Hooi op 2-3 kwam, maar waarin Zakaria Labyad uit een prachtige vrije trap alsnog voor de Utrechtse gelijkmaker zorgde (3-3).

Dat was niet onverdiend, maar wel jammer voor de Hagenaars, die dankzij een mooi schot na een dito kapbeweging van Bjørn Johnsen in de 54e minuut langzij waren gekomen (1-1), nadat Van de Streek in de eerste helft voor de voorsprong voor FC Utrecht had gezorgd. Met een snoeiharde kopbal zorgde Tom Beugelsdijk – terug van een blessure – voor (1-2), twintig minuten voor tijd. Maar steeds kwam Utrecht dus terug. Dat de laatste gelijkmaker zo laat viel, was uiteraard een lelijke streep door de rekening voor ADO Den Haag. Niettemin kon de Haagse middenmoter terugkijken op een beter duel dan in voorgaande weken, met Indy Groothuizen dus als de echte revelatie.

Bij het duel in stadion Galgenwaard ontbraken de Haagse fans; zij waren niet welkom na rellen in Utrecht in de nacht van zaterdag op zondag.