Voorburgs Dagblad | DamBelang: 'De waanzin lijkt gestopt!'

DamBelang: 'De waanzin lijkt gestopt!'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gisteren presenteerden VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP de plannen en ambities voor de komende 4 jaar. DamBelang was door de formerende partijen uitgenodigd om als een van de eersten het nieuwe coalitieakkoord, ‘Samen aan zet’, in ontvangst te mogen nemen. DamBelang heeft tijdens de formatie regelmatig hun standpunten onder de aandacht gebracht van de nieuwe coalitiepartijen.

Naar een bruisender Damcentrum

De nieuwe coalitie vindt dat het Damcentrum een plek moet zijn waar je goed kunt winkelen en uitgaan. Om dit gebied verder tot bloei te laten komen wordt er gewerkt aan een Masterplan Damcentrum. Hierin kijkt de coalitie naar wat een zo goed mogelijke samenstelling van wonen, horeca, cultuur en winkels kan zijn en hoe de buitenruimte hier op in te richten. Zonder taboes wordt in kaart gebracht wat er nodig is om de bereikbaarheid en doorstroming van het Damcentrum te verbeteren. Ook wordt er ingezet op extra parkeerplekken en betere benutting van bestaande plekken in het Damcentrum en op een betere bereikbaarheid en veiligheid van fietsers van alle leeftijden. Bezoekers van Het Veur Theater moeten gemakkelijk kunnen parkeren. Ook gaat de coalitie zich ervoor inzetten dat er geen hekken en heggen bij de sluis komen.

Eindelijk worden de problemen erkend

DamBelang is heel blij met het nieuwe coalitieakkoord dat ze vrijdagochtend in ontvangst hebben mogen nemen. In het coalitieakkoord staat dat er onder leiding van wethouder Juliëtte Bouw een heus Masterplan Damcentrum ontwikkeld gaat worden. De nieuwe coalitie onderschrijft dat de bereikbaarheid en doorstroming, vooral die in het Damcentrum en Leidschendam-Zuid, nu te wensen over laat. De coalitie wil samen met inwoners en ondernemers zónder taboes in kaart brengen wat ervoor nodig is die te verbeteren. Denk hierbij aan slimme verkeerssystemen, verkeersmaatregelen én een oeververbinding.

De waanzin lijkt gestopt

Leon de la Croix van DamBelang: “De waanzin lijkt nu echt gestopt. Hiermee bedoelen we dat eindelijk de politieke meerderheid onze problemen ziet, begrijpt en er echt iets aan wil gaan doen. De voormalige coalitie ontkende dat er problemen waren en kwamen dan ook niet met echte oplossingen. Het nieuwe coalitieakkoord bruist van de ideeën welke in onze ogen kunnen werken. De nieuwe coalitie wil samenwerken! Dat is juist wat wij al die tijd ook wilden, eindelijk worden we gehoord en door de politiek serieus genomen. Dat bleek al tijdens de campagne en formatie. Dit kan alleen maar de goede kant op gaan nu. We hebben wethouder Bouw tijdens de campagne en formatie leren kennen als een betrouwbaar en daadkrachtig politica, maar bovendien als een Leidschendamse met een groot hart voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid. We kijken uit naar de samenwerking.”

Integrale aanpak

Ook Fia Vader, Dambelanger en bestuurslid van Leidschendam-Zuid, is blij met het nieuwe coalitieakkoord: “Een Masterplan is een goed idee. Hiermee worden de problemen aangepakt zonder dat ze verschoven worden naar een ander deel van het Damcentrum of Leidschendam-Zuid, zoals in het verleden gebeurde. Hierdoor kunnen onnodige verkeersbewegingen over de sluisbrug voorkomen worden. Tijdens de formatie  hebben we eerder met wethouder Bouw gesproken. We hebben er alle vertrouwen in dat de problemen nu wel aangepakt gaan worden.

Formateur heeft goed geluisterd

Ook bedankte DamBelang VVD formateur Bruijn met zijn knappe prestatie. “Hij heeft echt goed werk verricht. Niemand verwachtte op de uitslagenavond deze coalitie en deze plannen voor het Damcentrum. We kunnen alleen maar heel verheugd zijn met zijn voortvarende aanpak en de inhoud van het akkoord. Hij heeft echt geluisterd naar wat er volgens inwoners en ondernemers nodig is voor een mooie toekomst van Leidschendam-Voorburg.”

 


Foto: Digitaal Dagblad