Forum Sport niet verder dan een gelijkspel

1 April 2018, 09:48 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De vele meegereisde Forum Sport supporters gingen met hoge verwachtingen mee naar Aalsmeer om daar hun geheel in het wit gestoken ploeg te ondersteunen. Met in het achterhoofd de laatste twee  wedstrijden, winst op Sportlust'46 en ARC , waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Toch bleek een bloedeloze 0-0 te worden.

Forum Sport startte voortvarend en zou de eerste helft dan ook de betere ploeg zijn . Trainer Cor van Garderen van de thuisploeg gaf na de wedstrijd aan zeer tevreden te zijn met deze behaalde punt: hij telt voor drie: , liet hij weten.  Die uitspraak was mede gebaseerd op het feit dat hij enkele belangrijke spelers miste.

Spannend

Zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden, was de eerste helft dan ook meer spannend  dan hoogstaand. Schoten of inzetten op het doel waren op een hand te tellen, dus doelpunten ook. Een doelpunt zou de wedstrijd wellicht wel hebben open gebroken.  De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld  af, op wat uitvallen na.

Feller

Na de thee kwam de Aalsmeerders feller uit te kleedkamer dan de Voorburgers  en trachtten  zij voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Bij Forum Sport zat de boel achterin onder leiding van Gino Lauwers - hij speelde een puike wedstrijd - met Ian Baggerman en Timo Ploemen behoorlijk op slot. Kilometervreter Jordy de Bruin verrichtte ook spandiensten niet alleen achterin maar ook voorin en eiste alle vrije trappen op, helaas was het rendement niet zo als verwacht.

Om mogelijk enige verandering te brengen in de wedstrijd werden kort na elkaar Brian de Jong en Leo Dijkhuizen gewisseld voor Edoardo Saurwalt en Sebastiaan van Beek.

Doortastendheid

En zo verliep ook de tweede helft waarbij doortastendheid en een snellere balbehandeling ontbraken,  ook meer spannend dan hoogstaand.  De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was en verdiende eigenlijk ook geen winnaar. Trainer Bas Steffens (foto VD) was dan ook duidelijk in zijn beoordeling na afloop van de wedstrijd:  "We hebben aanvallend te weinig gebracht",  en daar had hij het volkomen bij het rechte eind.  Een blik op de overige uitslagen leert, dat deze spannende competitie nog niet is gespeeld. Het blijft  in deze 1e klasse  A een hele interessante competitie om te volgen.