Europa? Vergeet het voorlopig maar, gewoon Den Haag

10 May 2018, 11:03 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vitesse lijkt een plaats in de finale van de play-offs om Europees voetbal niet meer te kunnen ontgaan. De Arnhemmers wonnen het eerste duel met ADO in Den Haag met liefst 5-2. Zaterdag volgt de return.

De ADO-fans hadden het bereiken van de play-offs zondag nog uitbundig gevierd, maar veel plezier leverde het toetje op een goed seizoen woensdag niet op. Met doelman Robert Zwinkels terug na een liesblessure verliep de eerste helft voor de thuisploeg dramatisch. Zwinkels zag er na een kwartiertje zelf niet goed uit bij de openingstreffer van Tim Matavz. Ervoor en erna had ADO tal van kansen via onder anderen Bjørn Johnsen en Erik Falkenburg, maar Vitesse liep door twee doelpunten van Mason Mount en een van Bryan Linssen nog voor rust uit naar 0-4.

Ook na rust kreeg ADO kansen. Nadat Wilfried Kanon naar de grond was getrokken door Matt Miazga mocht Abdenasser El Khayati vanaf elf meter raak schieten. De ploeg van Alfons Groenendijk bleef aandringen, maar het was opnieuw Mount die aan de andere kant scoorde: 1-5. Acht minuten voor tijd gaf El Khayati de stand een nog iets draaglijker aanzien, maar het perspectief voor ADO blijft somber.