Op het moment dat bij de restaurants Bernard, The Village (Huygenskwartier), Fratelli (Damcentrum), Gina en Volle Maan (Leidsenhage) en Van der Valk Den Haag-Nootdorp bij mooi weer de terrassen overvol zitten, maken de medewerkers overuren.

De gasten kijken regelmatig met bewondering toe hoeveel meters zij telkens weer op een neer maken om de drankjes te halen en te brengen. Zo observeerden veel gasten gisteren de medewerkers op het terras van Bernard aan de Oude Haven. Via een app op hun telefoon heeft een aantal van hen de gelopen kilometers in kaart gebracht.

,,Ik zat zaterdag op negentien kilometer”, zegt bijvoorbeeld Dex van der Veer. ,,Of ik dan geen last van harde kuiten heb? Jazeker, maar ik heb verschillende paar schoenen bij me. Als ik om de zoveel uur van schoenen wissel, dan is er toch sprake van een zekere verlichting”.

,,Ik houd alles in de gaten”, lacht barman Peter Anderson. ,,Ik ondersteun mijn collega’s met peptalks als ze de drankjes komen halen…”.

Door Bart Bakker