Veel boetes bij handhavingsacties langs Haagse kust

9 July 2022, 17:57 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Bij een grote integrale handhavingsactie aan de Haagse kuststrook zijn afgelopen vrijdag tientallen boetes uitgeschreven. Van Loosduinen tot aan Scheveningen vonden er acties plaats op het water, het strand, in de duinen, in de haven en op de boulevard.

Er werden twaalf bedrijven en horecaondernemingen bezocht waarbij in tien gevallen misstanden werden vastgesteld, zoals het niet aanwezig zijn van een leidinggevende en problemen met electra-aansluitingen waarbij in één geval sprake was van elektrocutiegevaar. Ook waren er meerdere misstanden met de voedselveiligheid. De douane heeft zeven kilo onveraccijnsde tabak in beslag genomen en in vier ondernemingen waren er misstanden met onder andere de bedrijfsafvalcontracten. In één zaak bleek de bedrijfsleider ook nog een een uitkering te ontvangen.

De gemeentelijke belastingdienst heeft beslag gelegd op ruim 22.000 euro aan bezittingen. In zes gevallen werd de belastingschuld direct voldaan en konden de eigenaren van voertuigen hun weg vervolgen. Vijf voertuigen staan nog in de klem en mogen pas verder als de eigenaaren hun schuld voldaan hebben. In totaal zijn 37 wielklemmen gezet. Tien personen krijgen twee weken de tij dom hun achterstallige belastingen te betalen. Gebeurt dit niet, dan wordt er alsnog beslag gelegd op voertuigen voor een bedrag van ruim 100.000 euro.

Tekst gaat door onder foto

Fietsen op Boulevard

Er werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor fietsen over de Boulevard, waar alleen voetgangers zijn toegestaan. Daarnaast hebben de handhavers tien personen geïnformeerd dat het niet is toegestaan om met tenten of campers te overnachten in het kustgebied. Twee keer is een boete uitgeschreven voor een tent in een verboden gebied. Ook was de Haagse Pandbrigade aanwezig met een bijzondere aandacht voor vakantieverhuur waar in één geval misstanden zijn aangetroffen.

Bij een verkeerscontrole zijn 27 geluidsmetingen gedaan waar vijftien geluidsovertredingen uit kwamen. Hier kregen elf voertuigen een WOK-status (wachten op keuren), wat wil zeggen dat het voertuig niet de weg op mag voordat de eigenaar de auto of motor heeft laten herstellen.

Verder zijn er 257 voertuigen gecontroleerd waar onder andere drie personen zonder rijbewijs reden en dertien personen deze niet konden tonen. Ook is er twee keer getint glas verwijderd en werden er in een voertuig verdovende middelen aangetroffen. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleerde twaalf taxi’s waarvan er bij de helft iets niet in orde was.

Tekst gaat door onder foto

Burgemeester

Burgemeester Jan van Zanen was aanwezig bij de actie: "Den Haag is de enige Nederlandse stad met elf kilometer kust. Daar zijn we trots op, maar dat levert helaas ook overlast op. Daarom zijn we nu stevig aanwezig om zo veel mogelijk paal en perk aan die overlast te stellen."