Stadsspeld voor vrijwilliger Jan Kuiper van de Zonnebloem Scheveningen

22 April 2024, 15:26 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de afdeling Scheveningen van de Zonnebloem kreeg Jan Kuiper een Stadsspeld. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij al 15 jaar vrijwilligerswerk doet voor de Zonnebloem.

Voor de afdeling Scheveningen organiseert Jan Kuiper iedere maand een uitstapje voor ouderen die moeilijk kunnen lopen. Bijvoorbeeld een muziek- of knutselmiddag in wijkcentrum Het Kalhuis. Ook neemt hij ze mee voor een wandeling of een bezoek aan een museum. Dit organiseert hij van begin tot eind.

Bijzonder is dat hij alle ouderen altijd zelf uitnodigt voor een activiteit. Ook regelt hij de kaartjes, het vervoer en een kopje koffie bij aankomst. Hij vraagt andere vrijwilligers om mee te gaan als begeleider. Sinds 2018 zit Jan Kuiper ook in het bestuur van de Zonnebloem Scheveningen.

Jan Kuiper doet nog veel meer voor de Zonnebloem. Hij verkoopt loten voor de loterij. En hij is amateurfotograaf. Elk jaar maakt hij een kalender met door hem gemaakte foto’s. De winst van de verkoop gaat naar de Zonnebloem Scheveningen.

Uitreiking

Stadsdeelwethouder Saskia Bruines deelde de Stadsspeld uit aan Jan Kuiper tijdens een bijeenkomst in Strandpaviljoen De Waterreus. De Stadsspeld van de gemeente Den Haag is bedoeld voor inwoners die langer dan 10 jaar als vrijwilliger werken.