ImpactFest: Ruim 180.000 euro voor initiatieven die wereld beter maken

8 November 2023, 09:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

De achtste editie van ImpactFest in de Fokker Terminal in Den Haag is dinsdagavond afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de Haagse Vernieuwers Challenge.

De winnaars van deze wedstrijd van ImpactCity van de gemeente Den Haag mochten gezamenlijk 22.500 euro in ontvangst nemen. Daarnaast deelde het Rabo Impactfonds cheques uit met een totale waarde van 140.000 euro aan innovatieve initiatieven. Ook Pels Rijcken reikte een financiële bijdrage uit; 20.000 euro voor een startup die de toegang tot recht bevordert.

De Haagse Vernieuwers Challenge stimuleert startende en groeiende bedrijven in Den Haag die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor urgente maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering en voedseltekort. Als ‘Beste Vernieuwer’ werd Feelou gekozen: deze startup ontwikkelde een unieke zwangerschapsbeha. De Aanmoedigingsprijs is voor Wattrogen, een ontwikkelaar van verticale windmolens. Daarnaast won GreenAnt, een startup die klimaatactie ondersteunt met behulp van satellietdata en kunstmatige intelligentie, de Publieksprijs.

Trots op zijn

Wethouder Saskia Bruines van Economie is verheugd met de uitkomst: "Hier mogen we als stad trots op zijn. ImpactCity is één van Europa’s toonaangevende clusters voor bedrijven die goed doen en zaken doen combineren. Via dit initiatief faciliteert de gemeente innovatieve duurzame ondernemers bij het starten en opschalen van hun bedrijf. En we zien in de afgelopen jaren dat steeds meer duurzame ondernemers bewust kiezen voor Den Haag om zich te vestigen."