Dit jaar drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Den Haag Zuidwest

4 April 2024, 14:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Martijn Beekman

Woningcorporaties Staedion, Haag Wonen en Hof Wonen gaan intensiever samenwerken met de Krajicek Foundation. Op woensdag 10 april wordt een overeenkomst getekend met plannen om samen de leefbaarheid in diverse Haagse wijken te vergroten.

Dankzij de samenwerking komen er nog dit jaar drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Den Haag Zuidwest. In samenwerking met de gemeente Den Haag zijn daarvoor drie locaties gekozen. Elke woningcorporatie ‘adopteert’ een playground. De Krajicek Foundation kan daardoor meer activiteiten en programmering mogelijk maken, zodat dit de leefbaarheid in de wijken ten goede komt.

De drie locaties waar in de loop van 2024 nieuwe Playgrounds geopend worden zijn: Van Heeswijkplein (Hof Wonen), Melis Stokelaan (Haag Wonen) en Johannes Voetpad (Staedion).

Gratis sporten en spelen

Daarnaast stimuleren Staedion en Haag Wonen ook op reeds bestaande Krajicek Playgrounds de activiteiten voor de wijk. Staedion beet in oktober 2023 het spits af door als eerste woningcorporatie in Nederland de Krajicek Playground Oranjeplein in de Schilderswijk te adopteren. Haag Wonen is recent gestart met Playground Bokkefort in Houtwijk, de plek waar woensdag de feestelijke ondertekening van de nieuwe overeenkomst plaatsvindt.

Krajicek Playgrounds zijn multifunctionele sportvelden waar jongeren uit de wijk gratis kunnen sporten en spelen. De eerste Playground werd in 1998 geopend in Den Haag. Inmiddels staat de teller op 129 Krajicek Playgrounds, verspreid over 40 gemeenten.