Strandploeg in het zonnetje gezet op Scheveningen

6 October 2022, 10:42 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Jurriaan Brobbel

Tijdens het afgelopen zomerseizoen heeft de 'Strandploeg' van de gemeente weer nachten doorgewerkt om de Haagse kustlijn schoon te houden. Wethouder Anne Mulder bedankte gistermiddag de schoonmaakploeg, vrijwilligers en andere organisaties die zich hiervoor hebben ingezet.

"Dit jaar gaat de boeken in als het meest zonnige jaar ooit in Nederland. Bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten daarom Scheveningen. Veel bezoekers betekent helaas ook dat er meer afval wordt achtergelaten", aldus Mulder.

"Dag in dag uit hebben onze Strandploeg en andere afvalhelden keihard gewerkt om onze stranden schoon te houden. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor, want deze toppers hebben ervoor gezorgd dat onze badgasten konden genieten van al het moois dat onze kustlijn te bieden heeft.”

Tekst gaat door onder foto.

Geholpen

De Strandploeg werd bij het schoonhouden van het strand geholpen door veel vrijwilligers en initiatieven. Bijvoorbeeld door bewonersinitiatieven zoals ‘Vuiljutten’, projecten als Grondstofjutters en TrashUre Hunt en landelijke schoonmaakacties. Om bezoekers aan te spreken op hun afvalgedrag werd de gemeentelijke campagne ‘Schoon, doen we toen gewoon?’ gevoerd. Tijdens de bijeenkomst kreeg wethouder Mulder ook het magazine Schoon Strand Scheveningen en een juttas van de Grondstofjutters overhandigd.