Haagse Jill Streefland in Top 3 beste trouwfotograaf Benelux

3 January 2022, 16:27 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Jill Streefland

Bruidsfotografe Jill Streefland uit Den Haag staat op de derde plek in de Top 10 van Beste Trouwfotograven van de Benelux in 2021.

De ‘Masters of Wedding Photography’ is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux. Voor de wedstrijd werden meer dan 7.000 foto’s ingestuurd, die zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd.

Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto’s insturen. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste hebben gepresteerd. Ten opzichte van andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met één foto, maar wie er de meeste awards won gedurende het hele jaar. Met vijftien Awards eindigde Jill Streefland op de derde plaats.

Emoties

“De afgelopen twee jaar heeft de trouwbranche flinke klappen gekregen door de coronacrisis. Veel bruiloften werden afgezegd, uitgesteld of anders gevierd dan voorheen”, zegt Christiaan de Groot, trouwfotograaf en mede-oprichter van de wedstrijd. “De bruidsparen die hebben gekozen wel te trouwen, hebben daar meestal wel iets heel bijzonders van kunnen maken. Het was voor hen het enige feestje van het jaar en dat zag je door de emotie die dan vrijkomt. Het vastleggen van deze emoties is hetgeen waar een professionele gespecialiseerde trouwfotograaf zich in onderscheidt.”