Nacompetitie lijkt voor Forum Sport ver weg

23 April 2018, 11:36 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na het enigzins teleurstellende resultaat van vorige week, een gelijkspel tegen CSW, moesten nu in de belangrijke uitwedstrijd tegen het op de derde plaatst staande XerxesDZB drie punten  voor Forum Sport worden bijgeschreven. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, voor de thuisploeg een tevreden resultaat, hoewel zij door het oog van de naald gingen.

De technische Rotterdammers  mochten  van Forum Sport het  spel maken, hetgeen zij dan ook deden, maar echt gevaarlijk werden zij daar niet bij. Forum Sport wierp na het eerste aftastende kwartier  de schroom van zich af en zocht  het vijandige doel en niet zonder resultaat. Eerst was het nog Joshua Steenvoorden die een solo ondernam in de twintigste minuut. Zijn inzet was echter iets te hoog ingepland. Het zou een waarschuwing moeten zijn voor trainer Joop Hiele, die overigens verbaal zich behoorlijk liet gaan.

Forum Sport heerste nu en met kunst en vliegwerk. XerxesDZB wist haar doel schoon te houden. Toch viel de verdiende voorsprong voor de Voorburgers in de 32e minuut. Op aangeven van Brian de Jong kon Leo Dijkhuizen doorsteken en afronden: 0-1. De thuisploeg leek hiermede aangeslagen, zelfs de trainer werd er stil van, hetgeen de toeschouwers op de tribune zeker konden waarderen. Natuurlijk  had de thuisploeg wel het betere veldspel laten zien, maar effectief was XerxesDZB  niet. Vijf minuten voor rust  kwam uit een aanval van de Rotterdammers  Brandon Könemann vrij voor Forum Sport keeper Jurrian Jouvenaar, die met een katachtige reactie de gelijkmaker voorkwam.

Na de thee hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft. XerxesDZB zette aan en Forum Sport gaf wederom geen krimp. Toch kreeg de thuisploeg een uitstekende mogelijkheid in de 63e minuut.  Reoul Gangadin  zocht  laag de verre hoek, maar met een geweldige reflex ging de Forum Sport doelman naar de hoek en voorkomt erger. Forum Sport herpakte zich wee.  Brian de Jong ging op solo richting strafschopgebied, maar strandde.  Inmiddels was XerxesDZB achterin één op één gaan spelen om meer druk voorin te creëren, dit lukte in de 80e minuut. Jordy de Bruin deelde een onhandige tackel uit op de rand van de zestienmeter. ,,Pingel'', besliste scheidsrechter Perk uit Leiden. Hij had hierin wel een beetje gelijk vond zowel vriend als vijand.  Brandin Könemann schoot beheerst binnen in de 80e minuut.

Een enerverende slotfase brak hierna aan.  Beide ploegen wilden de winst. Forum Sport mocht hierop de meeste aanspraak maken. Diverse mogelijkheden kreeg  Forum Sport  echter niet onder controle, al werd een zware overtreding binnen de zestien door scheidsrechter Perk niet als zodanig beoordeeld.  De nacompetitie lijkt voor Forum Sport nu ver weg.