Voorburgs Dagblad | Corona-virus houdt nergens rekening mee…
mainImage

Corona-virus houdt nergens rekening mee…

19 maart 2020, 11:34 uur
Columns

Iedere ochtend bij het wakker worden met een flinke zon op mijn bol denk ik direct: “Ben ik al uit deze slechte film?” “Is dit nu echt de wereld waarin in leef?“ Met andere woorden, een onwerkelijk gevoel heeft bezit genomen van mijn denken.

Toen onze minister president Mark Rutte afgelopen zondag de drastische maatregelen bekend maakte wat betreft ons sociale leven, waren mijn gedachten direct bij mijn lieve bruidsparen van maart en april. Om het over mei en eventueel juni maar niet te hebben.

Natuurlijk zijn deze maatregelen heel begrijpelijk, maar als je je al tijden verheugt op jouw grote dag, dan is het heel zuur te moeten inzien dat het niet op die datum door kan gaan. Annuleren, verzetten of toch door laten gaan in kleine kring? Aanstaande bruidsparen die op korte termijn hun mooiste dag zouden vieren, lopen met vele vragen.

Hartverwarmend om te merken hoe zowel de bruidsparen, de medewerkers van de diverse Gemeenten en de leveranciers van de grote huwelijksdag met elkaar tot compromissen komen.

Een fotoshoot voorafgaande aan de huwelijksceremonie in oktober geeft eigenlijk ook prachtige herfsttaferelen om maar eens iets te noemen.

Uiteindelijk staat er een ding hoog bovenaan het lijstje. De gezondheid van ons allemaal. Laten we daarom met elkaar in deze bijzonder roerige tijden zoveel mogelijk virtueel de vriendschap en de warmte zoeken. Vertrouwen op de experts en enorm veel waardering hebben voor een ieder die op dit moment keihard zijn of haar best aan het doen is voor ons welzijn. Vooralsnog sluit ik volgende week donderdag een huwelijk in de trouwzaal van het stadhuis. Het bruidspaar, twee getuigen en ik zullen op gepaste afstand van elkaar zijn. Geen handen zullen worden geschud, maar in het kwartiertje dat ik krijg ga ik er iets onvergetelijks van maken.

Kijk eens voor inspiratie op mijn website.

Ivonne de Natris is trouwambtenaar, oftewel BABS en sluit huwelijken door het hele land.