Charge op Leo Dijkhuizen niet bestraft

26 August 2018, 08:48 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De finale van het Leidschendam Voorburg kampioenschap (LVK) werd gespeeld door RKAVV en Forum Sport. Op een nat en winderig sportpark de Kastelering was het de vraag of RKAVV het klasseverschil (hoofdklasse versus 1e klasse) kon aantonen.

De 1e helft was dat zeker het geval. RKAVV was de bovenliggende partij.Het toonde de juiste wedstrijdmentalitiet terwijl Forum Sport wat mat en slordig speelde. De meeste persoonlijke duels werden door RKAVV gewonnen en de ploeg uit Leidschendam kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong in de 14e minuut door een doelpunt van Peter LoMonaco. Hij ronde een pass van de linkerkant beheerst af. Doelman Jurriaan Jouvenaar was kansloos.

Pas in de 38e minuut een echte kans voor Forum Sport. Schot van Abdelhak Bojaada. Het was diezelfde Abdelhak die een paar minuten later met een uiterste krachtinspanning (sliding) voor het eigen doel voorkwam dat Jeremy van Lochem de 2-0 kon maken.

De rust werd met 1-0 voor RKAVV bereikt. Na rust een ander Forum Sport. Slechts één wissel (Brian de Jong werd vervangen door Leo Dijkhuizen) maar wel veel meer druk naar voren.

In de 48e minuut een harde charge in de 16 meter op Forum Sport spits Dijkhuizen. Penalty volgens de meeste toeschouwers maar niet volgens de scheidsrechter. Een paar minuten later twee grote mogelijkheden voor Forum Sport. Eerst schoot Abdelhak Bojaada keihard op de lat en vlak daarna was doelman Mike ten Kroode die een hard schot van dezelfde Abdelhak wist te keren.

Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing was het RKAVV dat in de 52e minuut de 2-0 maakte. Opnieuw was Peter LoMonaco de schutter.

Dit was eigenlijk het keerpunt in de wedstrijd. Forum Sport wilde nog wel maar het lukte niet meer en RKAVV speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit.

Beide trainers wisselden nog een aantal spelers maar aan de stand veranderde niets meer. Het bleef 2-0 voor RKAVV. Twee spelrs die zich vandaag echt manifesteerden: Hayden Bergen bij RKAVV en Abdelhak Bojaada bij Forum Sport.

Bij de 2e elftallen was de uitslag in de finale van het LVK net andersom. Een sterker Forum Sport troefde RKAVV met 2-0 af.