Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De vrouwen van Cartouche mochten gisteren op sportpark Duivesteyn afslaan tegen Almere. De Groenhemden schoten fel uit de startblokken en waren de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. Met opportunistisch hockey wisten zij Almere terug te dringen tot eigen helft en creëerde een goed aantal kansen. Dit resulteerde vlak voor rust, na een goed uitgespeelde corner variant met als eindstation Kiki Lagerweij, in een 1-0 voorsprong voor Cartouche. Tevens de ruststand.

Ook de tweede helft werd er door beide ploegen goed spel op de mat gelegd. De Almeerse dames hadden zich in de rust goed herpakt, want scoorden al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker. De formatie van Niels Heck liet het hier echter niet bij zitten en wist via de strafcorner van Saskia Otten opnieuw op voorsprong te komen, 2-1.

De laatste tien minuten was het billen knijpen voor Cartouche, daar Almere erg hoog begon te drukken en naarstig op zoek was naar de gelijkmaker. De Voorburgers wisten het achterin echter dicht te houden en de stand op 2-1 te houden.

Goede zaken dus voor Cartouche, die hiermee de 3 punten in Voorburg wisten te houden.